Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi har en tanke om att möjligtvis kombinera både bowlinghall och en lokal för dans i Halmstads kommun.” Bild: ANDERS WIKLUND / TT
”Vi har en tanke om att möjligtvis kombinera både bowlinghall och en lokal för dans i Halmstads kommun.” Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Vi har en plan för en ny bowlinghall

Det är dags för en förändring i Halmstads kommun så vi kan få igenom socialdemokratisk kulturpolitik. Det skriver tre socialdemokrater i kulturnämnden.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Socialdemokraterna har suttit i opposition i Halmstads kommun i 16 år vid valet 2022. Vi får ofta frågan hur vi kunna påverka och förändra. Och här har du svaret. Det är dags för en förändring i Halmstads kommun så vi kan få igenom socialdemokratisk kulturpolitik. Rösta på Socialdemokraterna i kommunalvalet 11 september!

Då kanske du undrar varför kultur är så viktigt? Jo, för utan kultur dör människan. Om du inte tror på detta påstående. Fundera en gång till.

Vad gör vi i kulturnämnden? Vi socialdemokrater i kulturnämnden arbetar för en levande kultur, för att bevara och förvalta all kultur i Halmstads kommun.

Mycket av det arbete som vi utför är att besluta om bidrag till föreningslivet som är så viktigt för Halmstads kommuns invånare. Vi socialdemokrater anser att folkbildning är en mycket viktig fråga. Varje satsad krona på folkbildning ger fem kronor i mervärde.

Vi vill underlätta för och samverka med föreningslivet genom att skapa ”en väg in”:

Vi socialdemokrater vill underlätta för föreningar att använda kommunala lokaler för tillfälliga möten, under tider då lokalerna annars står tomma. Kommunens lokaler ska vara tillgängliga och enkla att boka till låg avgift. Alla föreningar ska få hyra lokaler på samma premisser som idrottsföreningar. Kontakterna mellan kommun och föreningsliv ska förenklas så att det blir enkelt för en förening att komma i kontakt med kommunen.

Socialdemokraterna i Halmstads kommun vill skapa ”en väg in” för föreningslivet. Detta vill vi göra genom att skapa ett föreningsråd där det kommer att underlätta betydligt för föreningarna i kommunen, som kan få hjälp med administration, arbetsgivaransvar, bokföring, vaktmästeri etc. Ett föreningsråd är samtidigt ett arbetsmarknadsprojekt för de som står långt från arbetsmarknaden.

Vi inser viljan, lusten och efterfrågan av att Halmstads kommun ska ha en bowlinghall:

Socialdemokraterna i Halmstad har en plan för att i samband med samhällsbyggnadsplanering och med intresserade entreprenörer skapa en ny bowlinghall som är väldigt efterfrågat i Halmstad. Vi har en tanke om att möjligtvis kombinera både bowlinghall och en lokal för dans i Halmstads kommun.

Socialdemokraternas kulturpolitik är till för alla i hela Halmstads kommun. Du avgör vilken kulturpolitik som ska råda i Halmstads kommun de kommande fyra åren.

Nina Djärf

Eva-Marie Paulsson

Pierre Ericsson

socialdemokrater i kulturnämnden