Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”De förutsättningar som gällde när människor valde att bosätta sig i respektive områden måste respekteras.”  Bild: Jari välitalo
”De förutsättningar som gällde när människor valde att bosätta sig i respektive områden måste respekteras.” Bild: Jari välitalo

Utveckla utan att förstöra det som är bra

Sverigedemokraterna Halmstad är mycket tydliga. Vi kommer alltid att kämpa för att karaktären i våra orter och områden försvaras mot försök till social ingenjörskonst. Det skriver Andreas Ahlqvist.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Under hela arbetet med nya översiktsplanen för Halmstad så har en sak blivit mycket tydlig!

Människor engagerar sig så mycket mer när eventuella förändringar berör deras eget närområde. För mig har det varit den planerade byggnationen av Folkparken som dramatiskt kommer förändra Furet med höghus och en sannolikt betydande försämring av en redan ansträngd trafiksituation.

För andra har det varit risken för storskalig byggnation av Eketångaskogen, området i anslutning till Frösakulls centrum, förtätningen av Trönninge centrum och så vidare.

För Sverigedemokraterna Halmstad så blev en sak mycket tydlig under vårt arbete med vår lokala valplattform som inom kort landar i varje brevlåda i kommunen. Vi hade gemensamt inställningen att det vid utbyggnad eller förtätning av ett område måste tas stor hänsyn till områdets karaktär.

Det innebär att vår ståndpunkt i områden med företrädesvis låg bebyggelse så måste sådan utbyggnad eller förtätning inte innebära att detta drastiskt förändras. De förutsättningar som gällde när människor valde att bosätta sig i respektive områden måste respekteras. Detta gäller såklart oavsett om det rör Trönninge, Haverdal, Getinge, Frösakull, Furet eller något av våra andra områden i Halmstad.

I nya områden som Albinsro, Ranagård eller den kommande byggnationen på Tullkammarkajen och i Larsfridsområdet kan man med fördel mixa och bygga högt och lågt om vartannat. Där är då förutsättningarna kända från början vilket inte är fallet ute i befintliga områden.

Det finns en närmast religiös tro på att om vi bara bygger billiga lägenheter på Väster så kommer segregationen att lösa sig. Det är en mycket naiv inställning som inte har någon bäring i verkligheten. Det är i princip inte möjligt att bygga ”billiga” lägenheter. I synnerhet inte på attraktiv tomtmark.

Hur skall då låginkomsttagare ha råd att bo i nybyggda lägenheter som kommer bli allt annat än billiga? Detta kommer bara kunna ske via olika subventioner. Att sedan spränga in höga lägenhetshus i befintliga områden är måhända lönsamt för byggherrar och en önskedröm för vissa politiker, men detta riskerar samtidigt att förstöra livsmiljön för dem som redan bor där.

Sverigedemokraterna Halmstad är här mycket tydliga. Vi kommer alltid att kämpa för att karaktären i våra orter och områden försvaras mot försök till social ingenjörskonst.

Detta är ett av våra viktigaste vallöften inför den kommande mandatperioden!

Inför val brukar alla partier tala om vad de skall göra om de får tillräckligt stort inflytande.

Sverigedemokraterna Halmstad talar här också om vad vi inte skall göra!

Vill man att staden skall utvecklas genom ansvarsfullt byggande utan att förstöra det som redan är bra. Rösta då på Sverigedemokraterna 11 september!

Andreas Ahlqvist

Sverigedemokraterna Halmstad