Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”När effekten vid pump slår igenom får Sverige ’europeiska priser’ på diesel, en sänkning i storleksordningen fyra kronor per liter.” Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
”När effekten vid pump slår igenom får Sverige ’europeiska priser’ på diesel, en sänkning i storleksordningen fyra kronor per liter.” Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Socialdemokraternas lögnfabrik går på högvarv

Socialdemokraterna gör sitt yttersta för att skylla resultatet av sin egna destruktiva politik på alla andra. Det skriver sverigedemokraterna Mattias Bäckström Johansson och Andreas Ahlqvist (SD) i en replik.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Arvet efter åtta år av socialdemokratisk regering är sprängningar och skjutningar, mord och våldtäkter, gängkriminalitet och ökad otrygghet. Under det socialdemokratiska styret kunde vi nästan dagligen läsa rubriker som ”Gängkriminaliteten har förklarat krig mot Sverige”, ”Sverige är Europas farligaste land”, ”Elpriset chockhöjs igen”, ”Kraftigt höjda levnadskostnader”. Socialdemokraterna gjorde Sverige fattigare och farligare.

Nu gör S sitt yttersta för att skylla resultatet av sin egna destruktiva politik på alla andra. Tobias Baudins (S) och Stefan Pålssons (S) debattinlägg i Hallandsposten (25/9) där de bland annat lyfter bränslepriser, kriminalitet och migration är inget undantag.

Med S vid makten steg både bränsleskatterna och den så kallade reduktionsplikten, vilket resulterade i Europas högsta priser på diesel. Under 2021 tog den rödgröna regeringen dessutom sikte på 66 procents reduktionsplikt till år 2030, vilket skulle ha drivit upp dieselpriserna till sanslösa nivåer.

Nu vänder Sverigedemokraterna denna utveckling. Vid årsskiftet sänks reduktionsplikten drastiskt, från 30,5 till 6 procent. När effekten vid pump slår igenom får Sverige ”europeiska priser” på diesel, en sänkning i storleksordningen fyra kronor per liter. Alternativet hade varit ökande dieselpriser med en rödgrön regering. Även skatten på bensin sänks, i två steg, 2024 respektive 2025. Självklart hade vi gärna sänkt bränslepriserna mer och fortare, men som alla förstår är ovanstående resultatet av en kompromiss.

Vad gäller ”skjutningar och våldsdåd” så är det direkt skamlöst av S att föra detta på tal utan att först be svenska folket om ursäkt. Man får köra huvudet djupt ner i sanden för att inte se kopplingen mellan dagens våldsvåg och den släpphänta asyl- och migrationspolitik som S bedrivit i decennier. Inte nog med att S blundade för utvecklingen, de svartmålade dessutom alla som protesterade.

Socialdemokraternas signum har blivit att gnälla, smutskasta och peka finger, samtidigt som de själva har närmast total brist på egna politiska förslag. Vet S ens själva vad de står för i dag? S bär ansvaret för nedläggningen av Ringhals 1 och 2, men hur ställer de sig nu till framtida kärnkraft? Vilken reduktionsplikt vill S se?

Med Tidöregeringen lägger vi om hela den svenska migrations- och rättspolitiken. Inom kort får Sverige 6 procents reduktionsplikt och energiförsörjningen stabiliseras.

Socialdemokraterna är bara tydliga på en punkt – att man driver på för vindkraftsparker utmed Hallandskusten. Ett tydligt men tyvärr ovälkommet besked.

Mattias Bäckström Johansson (SD)

partisekreterare, riksdagsledamot

Andreas Ahlqvist (SD)

kommunråd i Halmstad

Svar på ”Jimmie Åkesson, varför har du svikit Halmstadborna?” av Tobias Baudin (S) och Stefan Pålsson (S).