Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Än är det inte för sent att lyssna in den allmänna opinionen och inse misstaget att förespråka en ny betongplatta i Tylösand." Bild: Anna-Karin Forsberg

Socialdemokraterna säger nej till betongblocket i Tylösand

Vårt besked är tydligt. Vi prioriterar hellre fler lekplatser åt barnen än en dyr lekplats för vuxna. Det skriver tre socialdemokrater i ett svar till Alliansen apropå Tylösandsterrassen.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

På Halmstads mest natursköna plats föreslår alliansminoriteten att vi ska gjuta en ny betongplatta. Saltrestaurangen, som mycket väl kan vara kommunens sämst skötta ärende, hinner knappt rivas innan alliansen nu vill ställa till det på nytt på samma plats. När ska alliansen lära sig av tidigare misstag?

Vanligtvis får privata aktörer som arrenderat mark av kommunen själva bekosta återställandet av marken. I det här fallet har avtal tecknats som innebär att kommunens skattebetalare får bekosta återställandet av platsen. Det är i sig ett kommunalt misslyckande.

Att bygga en ny kommunal betongplatta som till stor del ska upplåtas åt en privat entreprenör är att förvärra en redan dåligt skött situation.

Det finns flera lämpliga platser att upplåta mark åt en privat entreprenör för att ha ett tillfälligt utegym i Tylösand. Vi begriper dock inte varför kommunen ska bekosta en betongplatta för tre miljoner för att det ska ligga ute i havet.

Detta har Alliansen mage att föreslå bara månader efter beskedet att en stor mängd lekplatser rivs i kommunen. Vårt besked är tydligt. Vi prioriterar hellre fler lekplatser åt barnen än en dyr lekplats för vuxna.

Alliansminoriteten avslutar sin debattartikel med att konstatera att de identifierat en skiljelinje mellan Socialdemokraterna och Alliansen. Man hävdar att vi socialdemokrater har ”en tradition av att i mycket hög grad bekosta allt med skattemedel” och att Alliansen hellre gör projekt i samarbete med privata företag.

Det är ett helt obegripligt argument i en fråga där skillnaden mellan oss och alliansen är att alliansen vill lägga tre miljoner skattekronor på ett betongblock och vi vill lägga noll.

Vi socialdemokrater träffar gärna det privata näringslivet för att diskutera hur vi tillsammans kan utveckla Tylösand, vår destination med stor nationell ryktbarhet. Då får det dock handla om de stora greppens politik och hur vi utvecklar helheten.

Vi ser stor utvecklingspotential i att komplettera Hotell Tylösands verksamhet med fler privata initiativ, i kombination med bättre kommunal service, offentliga toaletter och parkeringar.

Än är det inte för sent att lyssna in den allmänna opinionen och inse misstaget att förespråka en ny betongplatta i Tylösand. Lite ödmjukhet kanske vore på sin plats i minoritetsstyret.

Vi socialdemokrater ser hellre att de tre miljonerna går till att behålla några av barnens lekplatser som ni föreslagit ska rivas.

Stefan Pålsson (S)

kommunråd i opposition, 2:e vice ordförande samhällsbyggnadsutskottet

Tony Stané (S)

ledamot samhällsbyggnadsutskottet

Tord Johansson (S)

gruppledare i kommunfullmäktige

Svar på debattartikel ”Alliansen säger ja till Tylösandsterrassen”, 3/2.

Svar på debattartikel ”Alliansen säger ja till Tylösandsterrassen”, 3/2.