Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Ibland anklagas vi socialdemokrater för att inte vilja eller våga ta debatten. Men vi är inte rädda. Vi tar den på politiska möten, i talarstolen på regionfullmäktige, på nätet och här på debattsidan.” Bild: Roger Larsson
”Ibland anklagas vi socialdemokrater för att inte vilja eller våga ta debatten. Men vi är inte rädda. Vi tar den på politiska möten, i talarstolen på regionfullmäktige, på nätet och här på debattsidan.” Bild: Roger Larsson

SD:s lögner kan inte dölja hur de röstar när beslut ska fattas

Är det smutskastning att berätta om hur partier röstat i olika frågor? Det skriver sju regionpolitiker från Socialdemokraterna i en slutreplik

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

När man gång på gång röstar nej till att jämna ut könsskillnader men ändå fortsätter att hävda att man är för jämställdhet klingar något falskt. Vi socialdemokrater menar att det är viktigt att invånare får insyn inte bara i vad politiker säger utan också i vad de gör.

Allt annat kommer att bygga på politikerföraktet. Vi vill i stället bidra till ett samhälle där demokrati, tillit och transparens går hand i hand.

I Sverigedemokraternas replik på vårt debattinlägg, där vi kritiserade dem för att inte stötta flera viktiga jämställdhetssatsningar inom Region Halland, påstår de att vi ljuger. Att vi smutskastar.

Är det smutskastning att berätta om hur partier röstat i olika frågor? Är det lögn att utgå från vad som står i justerade protokoll? Halva deras debattartikel går sedan ut på att kleta på oss åsikter där de påstår att vi vurmar för islamism som vi samarbetar med.

Man anklagar i princip Socialdemokraterna för att samarbeta med terrorister. Vad är smutskastning om inte det?

Kvinnor i Halland har inte samma förutsättningar som män. Det märks i lön (där Halland har störst löneskillnader bland män och kvinnor i hela Sverige), i hur de får möjlighet till extern finansiering in i sina företag och hur de bemöts i styrelserum om de alls släpps in.

Därför kommer vi socialdemokrater att fortsätta kämpa för att våra gemensamma skattepengar ska bidra till att jämna ut skillnaderna och bidra till en mer jämställd framtid. Förändring kräver att hela samhället är med och tar ansvar.

Enligt ne.se är definitionen av jämställdhet denna: ”jämställdhet innebär att kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla väsentliga områden i livet.” Återigen – att då stryka meningar om jämställdhet, såsom Sverigedemokraterna föreslog under regionstyrelsens protokollförda möte i februari, och sedan hävda att det är för att skapa jämställdhet är inte trovärdigt.

Ibland anklagas vi socialdemokrater för att inte vilja eller våga ta debatten. Men vi är inte rädda. Vi tar den på politiska möten, i talarstolen på regionfullmäktige, på nätet och här på debattsidan.

Vi kommer att fortsätta göra det och vi hoppas att även Sverigedemokraterna är villiga att debattera. Men, att varje gång någon kritiserar ens politik ropa smutskastning och ta på sig offerkoftan blir tröttsamt. Stå i stället upp för er politik och argumentera för den.

Lise-Lotte Bensköld Olsson (S)

regionstyrelsen

Per Stané Persson (S)

regionstyrelsen

Therese Stoltz (S)

regionstyrelsen

Jonas Strand (S)

regionstyrelsen

Margit Bik (S)

regionstyrelsen

Patrik T. Nilsson (S)

regionstyrelsen

Camilla Gustafsson (S)

regionstyrelsen

Slutreplik på debattartikeln ”Vi lär nog se ett av de smutsigaste valen”.