Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Rösta med hjärtat

Vilken är din viktigaste valfråga? Klimatet? Integration? Vård? Skola? Jobb? Invandring?

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Jag känner mig enormt priviligierad som är född i Sverige. Jag har rest en hel del och sett många vackra platser och träffat många olika människor. Men jag får nog säga att jag bor i ett av världens vackraste landskap, Halland.

Jag har flugit för att vandra på vackra vulkanöar som La Gomera och La Palma, för att komma hem och vandra i minst lika vackra Biskopstorp som ligger på cykelavstånd. Jag älskar att resa. Men jag är samtidigt enormt tacksam för mitt hem och liv här i Holm. Och måste jag välja är det här jag vill vara och ingen annanstans.

Jag lever i ett öppet landskap, har nära till odling, skog, hav, sjöar. Och samtidigt har jag staden i min absoluta närhet. På ett par timmar är jag dessutom i Köpenhamn, Göteborg eller Oslo.

Våra barn har gratis skola, skolmat, skolskjuts, fri sjukvård, fri medicin och tandvård. De har tillgång till Kulturskolan, kan utöva mängder med idrotter, har tillgång till bibliotek och fritidsgårdar. Vi har i kommunen en teatersällskap, musikföreningar, bioklubbar, körer, vi har en ishall, badhus, gratis badanläggningar utomhus på sommaren, insjöbad och enorma sandstränder som är tillgängliga för alla. Våra unga fick åka gratis buss och tåg hela sommaren. Våra pensionärer åker gratis buss dagtid och har tillgång till Alla hjärtans hus och de aktiviteter som finns där.

Vi har ett fantastiskt föreningsliv, företagsamma människor både i stan, småsamhällen och på landet. Vi har högskola, militär och sjukhus. Du kan leva här hela livet och ha tillgång till allt du behöver i form av utbildning, kultur, gemenskap, sjukvård, äldrevård och jobb. Vad mer behöver du?

Fundera en stund på vad som är viktigast för dig i ditt dagliga liv och framtid? Kanske är det att dina barn och barnbarn har rent vatten? Tillgång till lokalodlad mat? Öppna landskap? En fri oberoende journalistik? Eller är det viktigaste att du som pensionär har pengar till mer än mat när alla räkningar är betalda? Att det finns tillgång till personal inom äldrevården? Är det viktigast för dig att få tid hos läkaren samma dag som du ringer? Eller är det att ett arbete att gå till, både för att känna dig behövd och för att få en försörjning? Utbildade lärare? Billiga hyreslägenheter? Busstrafik? Billig bensin? Poliser på stan? Bra vägar? Fri skolmat? Gratis tandvård? Snälla grannar?

Vad du än tycker, så är det viktigt att du röstar, och att du gör det med hjärtat!

Själv är jag enormt tacksam för det jag har och därför är jag orolig för det hat och den avundsjuka och spridits på kort tid i vårt samhälle. Jag vill leva i ett samhälle som tror på människors inneboende godhet, där alla bridrar en gemensamhet, där vi lyfter varandra, hjälper varandra och tillsammans skapar den värld vi vill ha. En öppen, fri, medmänsklig värld, där vi är rädda om våra resurser, både de mänskliga och naturens. En trygg plats.

Därför röstar jag på Centerpartiet, ett förnuftigt, jordnära och för mig tryggt parti. Ett parti som tror på människan, på människans inneboende känsla för rätt och fel. Ett parti som bygger på omtänksamhet och medmänsklighet. Som värnar det vi har som vi tycker är bra, samtidigt som det uppmuntrar till delaktighet, uppmuntrar till utbildning och uppmuntrar till fler företag som gör att vi får det ännu bättre, tillsammans.

Annika Johansson Sävborg (C)