Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”I morgon har jag mitt sista möte i Halmstadpolitiken: Kommunfullmäktige.” Bild: Roger Larsson
”I morgon har jag mitt sista möte i Halmstadpolitiken: Kommunfullmäktige.” Bild: Roger Larsson

Nu lämnar jag den politiska arenan i Halmstad

Tack till alla invånare, politiska vänner och motståndare och kommunanställda för den här tiden. Det är ni som är Halmstad. Det är ni som påverkar utvecklingen i kommunen. Det skriver Daniel Nilsson Brodén (V) som på torsdagen har sitt sista möte i Halmstadpolitiken.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Att företräda Halmstadborna i politiken är bland det finaste en kan göra. Under fem års tid har jag haft den stora förmånen att få göra just detta.

Jag har försökt använda min tid i politiken till att bidra till förändring som gör skillnad. Jag har jobbat för att öka jämlikheten, särskilt att minska de ojämlika skolresultaten.

Det ska inte spela någon roll vilken skola du går i, vilken utbildning dina föräldrar har eller vilket språk du talar hemma. Jag har lyft förskolans arbetsmiljö och vikten av tillräckliga resurser. En förskola av hög kvalitet är en nyckel i att minska ojämlikheten.

Jag har drivit på för rejäla ambitionsökningar inom klimatpolitiken.

Inom dessa områden har förändringar skett: Fler pratar om att segregationen måste brytas, att tidiga och förebyggande insatser är prioriterade, att vi behöver ställa om till en klimatmässigt hållbar kommun snabbare. Men det räcker inte att bara prata.

Samtidigt som fler har börjat prata om mina hjärtefrågor, har nedskärningarna haglat. Skolan får mindre pengar per elev och förskolan får ännu större nedskärningskrav på sig.

Integrerande verksamheter som Kulturskolan, Komtek och Skolan mitt i Byn får klara sig på småpengar trots att kommunen växer. Satsningar på stora klimatskadliga projekt och verksamheter fortsätter. När vi föreslår avgiftsfri kollektivtrafik för unga, minskning av flygplatsens omfattning och mer klimatsmart mat blir det ett rungande nej. Fler behöver gå från ord till handling.

Något av det roligaste med att vara politiker är variationen. Politiska möten blandas med debatter, kontakt med invånare och internt partipolitiskt arbete. Skrivande av debattartiklar, intervjuer med journalister, besök i verksamheter och träffar med fackförbund och intresseorganisationer.

I varje situation har jag alltid haft Vänsterpartiets ideologi som utgångspunkt, men samtidigt haft en öppenhet. Jag har velat lyssna på vad invånarna säger. Jag har velat ha en konstruktiv dialog med andra politiker. Den ingången har både gjort politiken bättre och varit berikande.

På torsdag har jag mitt sista möte i Halmstadpolitiken: Kommunfullmäktige. Efter det är det bara arbetet med Vänsterpartiets budgetförslag kvar innan jag, på obestämd tid, lämnar den politiska arenan i Halmstad.

Tack till alla invånare, politiska vänner och motståndare och kommunanställda för den här tiden. Det är ni som är Halmstad. Det är ni som påverkar utvecklingen i kommunen. Fortsätt göra det – på det sätt som passar just dig.

För mig har politiken varit helt rätt. Men nu sätter jag paus i det politiska engagemanget i Halmstad.

På återseende!

Daniel Nilsson Brodén (V)

avgående gruppledare Vänsterpartiet Halmstad