Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nu kan du rösta för en ny regering

Moderaterna ser problemen – och kommer med riktiga lösningar. Det skriver två halländska moderater.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

I förra veckan började förtidsröstningen. Varje dag fram till den 9 september är en valdag. Nu kan halläningarna välja en ny riktning för Sverige. Moderaterna vill leda en regering som tar tag i Sverige.

Mycket i vårt land fungerar bra, men långt ifrån allt. Vårdköerna har fördubblats, polistätheten är den lägsta på 10 år, integrationen fungerar inte och nästan var femte niondeklassare saknar betyg för att läsa på gymnasiet. Samtidigt har Stefan Löfvens regering höjt skatten med 60 miljarder kronor.

Det är dags att ta tag i Sveriges problem. Moderaterna ser problemen – och kommer med riktiga lösningar. Vi vill ge dig fem skäl att rösta på Moderaterna, nu när förtidsröstningen har startat:

1. För det första måste det löna sig bättre att jobba. Därför sänker vi skatten för alla som arbetar, och särskilt för dem med lägre inkomster. För de flesta som jobbar heltid betyder det 6 000 kronor mer i plånboken varje år.

2. För det andra ska vården vara tillgänglig. Den som är sjuk ska få hjälp, inte en kölapp. Därför satsar Moderaterna tre miljarder kronor om året för att korta vårdköerna.

3. För det tredje ska tryggheten öka. Polisen ska vara närvarande i hela landet. Vi gör den största satsningen på polis och rättsväsende på 20 år, och vi vill skärpa straffen för bland annat sexualbrott, gängkriminalitet och bostadsinbrott.

4. För det fjärde måste integrationen fungera bättre. Kunskaper i svenska ska vara ett krav för permanent uppehållstillstånd, och vi vill införa bidragstak så att det alltid lönar sig att börja jobba. Det kräver också en stram migrationspolitik, så att vi kan hantera dagens integrationsproblem.

5. För det femte ska skolan ge vartenda barn kunskaper för att klara vuxenlivet och arbetslivet. Vi vill öka undervisningstiden, införa tidigare betyg och se till att det finns läxhjälp och obligatorisk lovskola för elever som behöver extra stöd.

Vi vill ta tag i Sveriges problem. En röst på Moderaterna är en röst för en ny regering – med Ulf Kristersson som statsminister.

Jörgen Warborn

Hallandsmoderaternas förstanamn till riksdagen

Mikaela Waltersson

förbundsordförande Moderaterna i Halland