Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Att skylla allt på Socialdemokraterna och låter som en undanflykt från egna åtaganden och lösningar. Ni är en del av regeringsunderlaget. Det är dags att ta ansvar!" Bild: Fredrik Persson/TT

Ni gör Sverige fattigare och farligare

I stället för att leta konkreta lösningar så skyller Sverigedemokraterna allt på invandringen. Precis som ni alltid gjort. Det skriver socialdemokraterna Tobias Baudin och Stefan Pålsson i en slutreplik.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Det är en sak att peka finger och skylla på andra, men Sverigedemokraterna borde reflektera över hur deras politik påverkar Sverige. Att skylla allt på Socialdemokraterna och låter som en undanflykt från egna åtaganden och lösningar. Ni är en del av regeringsunderlaget. Det är dags att ta ansvar!

I valrörelsen lovade regeringspartierna en rivstart mot gängen, men den har ingen sett av. Tidsgräns efter tidsgräns passeras för nya lagförslag.

Socialdemokraterna vill se åtgärder här och nu för att få stopp på det brutala våldet, och S har lagt fram flera förslag som skulle kunna genomföras. Men Sverigedemokraterna och regeringen säger nej till förslag efter förslag. Bland annat punktinsatser mot femåringar och uppåt, till de resurstillskott som kommunerna skulle behöva för det förebyggande arbetet, till en akut resursförstärkning i år som hade kunnat punktmarkera unga i riskzon och till vapenamnesti samt tipspeng.

När det kommer till bränsleskatterna så är det nästan lite modigt av Mattias Bäckström och Andreas Ahlqvist att ta upp det i sin replik i Hallandsposten. Vi minns hur Jimmy Åkesson (SD) och Oskar Sjöstedt (SD) åkte runt i Sverige och lovade 10 kronor billigare bränsle vid pump, i valrörelsen.

Vi kommer ihåg hur många miljarder som satsades på det här. Resultatet blev 14 öre vid pump. Det räddade inte någon hushållsekonomi. I stället blev det pengar rakt ned i fickorna på bensinbolagen.

I vår förra budgetmotion, som tyvärr inte blev verklighet, föreslog vi en tankrabatt. En riktad satsning som skulle ha inneburit pengar rakt i fickorna hos de människor som bor på lands- och glesbygden som inte bara behöver bilen för att ta sig till jobbet utan också för att åka och handla, skjutsa barn till skolan och träningar.

Ni skriver att det blivit S signum att gnälla, smutskasta och peka finger. Frågan är om ni har sett er själva i spegeln på ett tag. Vi har förslag. På energifrågan, förslag för att stoppa nyrekryteringen och få stopp för det totalt menlösa våld vi nu ser, förslag på hur vi kan stötta vanligt folk i svåra ekonomiska tider. Men det är förslag som Sverigedemokraterna säger nej till.

I stället för att leta konkreta lösningar så skyller man allt på invandringen. Precis som ni alltid gjort. Det är en politik som inte bara gör Sverige fattigare, den gör dessutom Sverige farligare.

Tobias Baudin (S)

partisekreterare

Stefan Pålsson (S)

kommunstyrelsens ordförande Halmstad

Slutreplik på "Socialdemokraternas lögnfabrik går på högvarv" av Mattias Bäckström och Andreas Ahlqvist debattartikel.