Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Om Försäkringskassan gjort fel ska det rättas till. Bild: Jessica Gow/TT

Motstridiga besked kan rättas till

Om beslut redan har fattats så kan man begära omprövning.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

I Hallandsposten den 2 september riktar företrädare för fackförbundet Kommunal kritik mot Försäkringskassan. Dels för de fram vikten av att personer med sjukersättning på deltid ska kunna anpassa sin arbetstid flexibelt, och dels verkar de ha kommit i kontakt med enskilda som fått motstridiga besked från Försäkringskassan vilket fått negativa konsekvenser och lett till indragen ersättning.

Låt mig till att börja med beklaga om så har varit fallet. Man ska självklart kunna lita på att den information som man får från Försäkringskassan stämmer – och om Försäkringskassan gjort fel ska det rättas till. Detta gör man enklast genom att kontakta Försäkringskassan igen – och om beslut redan har fattats så kan man begära omprövning – då tittar en ny handläggare på ens fall.

När det gäller själva sakfrågan, att arbeta 50 procent och ha sjukersättning 50 procent, så ska man absolut kunna göra det utan att riskera att få sin ersättning indragen. Då fungerar det så att den som har 50 procent sjukersättning kan arbeta maximalt 20 timmar per vecka utan att det påverkar sjukersättningen – det är först när man arbetar mer som ersättningen påverkas. Om man vill jobba mer ska man, innan arbetstiden utökas, alltid ansöka om att få sin sjukersättning vilande eller om man fått sin sjukersättning enligt äldre bestämmelser, ansöka om steglös avräkning.

Ingeborg Watz Forslund

områdeschef Försäkringskassan

Detta är en replik på fackförbundet Kommunals debattartikel 2/9.