Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skarp kritik från SD angående segregation och gängkriminalitet. Bild: Johan Nilsson/TT
Skarp kritik från SD angående segregation och gängkriminalitet. Bild: Johan Nilsson/TT

Minskad invandring och framtvingad integration

Vi befinner oss just nu i den värsta samhällskris som Sverige har genomlevt i modern tid, menar debattörerna från SD.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Sverige befinner sig i ett mycket allvarligt läge. Decennier av oansvariga politiska beslut har lett till att vårt land i dag är drabbat av segregation, arbetslöshet, gängkriminalitet och ofattbart våld. Närmast ingen har lämnats oberörd av den samhällsutveckling som vi sett i Sverige de senaste 10-15 åren.

Vid sidan av detta har vi dessutom det försämrade säkerhetsläget i vår omvärld, med ett aggressivt Ryssland i öst, som bedriver ett anfallskrig mot Ukraina, där avståndet från Gotlands sydkust till Ukrainas nordvästra gräns endast är 70 mil bort.

På hemmaplan marscherar demonstranter som tagit sina hemländers konflikter med sig till Sverige. Svenskar med judisk bakgrund uppmanas att dölja sin identitet, samtidigt som de pro-palestinska slagorden om att utplåna Israel ekar över svenska gator och torg. Den socialistiska drömmen om ett mångkulturellt samhälle har på många sätt blivit en mardröm.

Allt fler känner inombords att det är mycket som inte längre står rätt till. Många känner stor oro och längtar tillbaka till en tid då skjutningar, mord och sprängningar var något som förknippades med helgens thriller-filmer. I dag är det verklighet.

Vi befinner oss just nu i den värsta samhällskris som Sverige har genomlevt i modern tid. Att vända utvecklingen kommer att ta tid, det måste vi förstå. Sverigedemokraterna är dock fast beslutna om att återskapa den trygghet, gemenskap, hemkänsla och framtidstro som tidigare gjorde Sverige till ett av världens bästa länder att leva i, och vi är beredda att göra allt som står i vår demokratiska makt för att nå dit.

Till att börja med måste vi få ordning på både migrationen och integrationen. Därför genomför vi nu, tillsammans med regeringen, flera åtgärder för att minska invandringen till Sverige samtidigt som möjligheterna att leva på bidrag stramas åt.

1. Den första delen utgörs av ett aktivitetskrav där ingen som kan arbeta ska kunna leva passivt på bidrag.

2. Den andra delen är bidragstaket, där vi avser att sätta stopp för möjligheterna till att stapla bidrag på varandra, så att det inte lönar sig att leva på bidrag i stället för att arbeta.

3. Den tredje delen kräver kvalificering till välfärden. Nyanlända i Sverige ska inte längre få tillgång till alla ersättningar och bidrag som svenska medborgare har, utan att först kvalificera sig genom att steg för steg integreras och arbeta.

Kort sagt syftar vår förda politik till att minska invandringen till Sverige samt att framtvinga assimilering bland de som redan är här.

Ludvig Aspling (SD) riksdagsledamot och migrationspolitisk talesperson

Sara-Lena Bjälkö (SD) riksdagsledamot Falkenberg

Stina Isaksson (SD) gruppledare Region Halland och Hylte

Andreas Ahlqvist (SD) kommunråd Halmstad

Peter Berndtson (SD) oppositionsråd Laholm