Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Maria Wetterstrand en miljöhycklare

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Det är inte lätt att vara en av alla folkbilister i vårt land. Vill man köra bil till och från jobbet möts man av kritiska kommentarer från politiker, debattörer och andra förståsigpåare som menar att vi minsann borde ställa bilen, sluta flyga och allra helst cykla fram genom livet. Många som behöver bilen har tagit miljöeliten på allvar och börjat utveckla ett dåligt samvete för sitt resande.

De kan dock koppla av och fortsätta att ta bilen. Organisationen Bilfront har för andra året i rad vänt på saken och granskat hur bilhatarna själva reser. Resultatet blev nedslående. Det finns få som orsakar så mycket utsläpp som denna nya gröna överklass. Faktum är att det snarare verkar finnas ett samband mellan hur mycket man vill förbjuda andra att resa och hur mycket man själv reser.

Värst av hycklarna är nämligen Maria Wetterstrand. Hon reser på chartersemestrar, flyger till Italien för att äta glass med sin make och kan sedan ta bilen hem från flygplatsen. Tidigare pendlade hon också till Finland för att spendera tid med familjen, men nu under valåret är det istället hennes make som får pendla. Varje vecka flyger han fram och tillbaka mellan Finland och Stockholm.

Samtidigt som Maria Wetterstrand väljer en livsstil med så mycket resande, så föreslår hon chockhöjningar av bensinskatten, en fortsatt avskaffad miljöbilspremie, stopp för motorvägsbyggen, kraftigt höjda flygskatter, videokonferenser i stället för resor och en hel del annat som försvårar och fördyrar för oss vanliga folkbilister.

Det är så att man skäms. Att det försiggår avancerat hyckleri är uppenbart, frågan är bara vad Wetterstrand bör göra åt saken.

Bilfront kräver inte att hon skall sluta vara en globetrotter, det är upp till henne att välja resvanor. Vi kräver bara att hon börjar behandla landets folkbilister med respekt och ger oss möjlighet att ta bilen till jobbet!

Lennart Bengtsson, Varberg

www.bilfront.org