Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Liberalerna har inom den styrande koalitionen Samverkan Laholm tagit sitt ansvar under den pågående mandatperioden.” Bild: Jonatan Gernes
”Liberalerna har inom den styrande koalitionen Samverkan Laholm tagit sitt ansvar under den pågående mandatperioden.” Bild: Jonatan Gernes

Liberalerna har tagit sitt ansvar under mandatperioden

Vi, liberaler i Laholm, har tydliga planer och mål på hur Laholms kommun ska möta utmaningarna på ett effektivt sätt. Vi vill ha nöjda invånare som trivs och mår bra i Laholm samt besökare som vill återvända till vår vackra kommun. Det skriver Elvis Begic (L) i debattserien Val 2022 Laholm.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Laholms kommun växer så det knakar, inte minst befolkningsmässigt och det tycker vi liberaler är positivt. Samtidigt leder det till att kommunen ställs inför nya utmaningar hela tiden, som att ha tillräckligt med platser i klassrummen för eleverna, trygga deras skolgång och ge dem en meningsfull fritid.

Med en både ökande och åldrande befolkning så ökar också behoven av olika bostadstyper runt om i kommunen. Arbetslösheten och utanförskapet är ständiga utmaningar för alla kommuner och inte minst efter covid-19-pandemin.

Liberalerna har inom den styrande koalitionen Samverkan Laholm tagit sitt ansvar under den pågående mandatperioden och aktivt jobbat för att Laholm ska möta alla utmaningar på bästa sätt.

Nya skolor har byggts, bostäder i alla prisklasser, både centralt och på landsbygden har byggts för att möta den ökade efterfrågan. Vi kan, vi ska och vi kommer göra mer för Laholm, dess invånare och besökare.

Vi, liberaler i Laholm, har tydliga planer och mål på hur Laholms kommun ska möta utmaningarna på ett effektivt sätt. Vi vill ha nöjda invånare som trivs och mår bra i Laholm samt besökare som vill återvända till vår vackra kommun.

Det viktigaste av hur vi tänker för att gå från ord till handling har vi sammanfattat i tre punkter.

• Vi vill satsa på skolan. Alla elever ska klara skolan med godkända betyg. Elever med särskilda behov ska få det stöd de behöver. Högpresterande elever ska utmanas för att kunna nå ännu högre mål.

• Vi vill bygga skola och boende för äldre vid kusten. Det ska vara möjligt för äldre att bo kvar i sin hemmiljö. Elever ska kunna gå i skolan i sin hemkommun.

• Vi värnar om folkhälsan. Vi vill stärka föreningarnas roll i samhället så att alla, oavsett kön, ålder, bakgrund, fysisk eller psykisk förmåga, ska kunna utvecklas och skaffa sig en meningsfull fritid.

Elvis Begic (L)

Liberalerna Laholm