Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
"Att förstärka det pågående arbetet med att även utveckla Pippilekplatsen till ett lockande utflyktsmål skulle bidra till att Norre Katts park blir den centrala mötesplats mellan generationer som vi så gärna vill se." Bild: Linn Bergbrant

Lekplatspengar kan locka familjer till centrum

Vinner inte Alliansen gehör för frågan om en tillgänglig plats i Tylösand kommer vi att lägga fram ett nytt förslag, en upprustning av Pippiparken. Det skriver företrädarna för Alliansen i Halmstad.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Halmstad, vår underbara stad som bjuder på de mest magnifika solnedgångar man kan få uppleva och där havet alltid är närvarande. Många av oss njuter av allt detta. Många av oss tar det kanske till och med för givet.

Tyvärr är inte detta en självklar tillgång för alla. För den som till exempel är rullstolsburen och har svårt att ta sig fram på stranden är det inte alltid lätt att sig ner till havet.

Vi är stolta över det medvetna arbete som vi hittills har gjort för att Halmstad ska vara en tillgänglig och inkluderande kommun. Men den ambitionen måste vara levande även i beslut som fattas framåt.

Det är precis detta som är den främsta anledningen till att vi har avsatt pengar för att, där restaurang Salt tidigare låg, iordningställa en plats tillgänglig för alla. Där, precis bredvid havet, en plan yta med ramp upp från redan tillgänglighetsanpassade Prins Bertils Stig, så man kan njuta av saltstänk och solnedgång oavsett hur man tar sig fram. Dessutom en plats som skulle kunna användas för spontana aktiviteter, som träning exempelvis.

Tyvärr verkar vår strävan efter att tillgängliggöra Tylösand på detta vis grusas av Socialdemokraterna med stödpartier, som vill riva upp en budget som redan är beslutad av kommunfullmäktige.

Kvar på platsen står i stället resterna av en restaurang. Det är både farligt att vara där och tråkigt att behöva titta på. Den plats som vi i Alliansen vill göra tillgänglig för alla är alltså nu i stället omöjlig för någon att vistas på.

Vi går mot sommarsäsong. Vi vill inte att platsen förblir farlig att beträda under en hel sommar på grund av att oppositionspartierna gör hastiga och märkliga försök till politiska markeringar.

Vi kommer pröva frågan om en tillgänglig plats i Tylösand för alla en sista gång i kommunstyrelsen på tisdag. Vinner det inte gehör kommer Alliansen på sittande möte lägga fram ett nytt förslag.

Vi kommer föreslå att delar av de redan avsatta pengarna används till att återställa platsen såsom den var innan restaurangen byggdes. Vi kommer även föreslå att delar av resterande pengar går till att rusta upp och säkerställa att lekplatsen i Norre Katts park (Pippiparken) återigen blir en attraktiv och inbjudande lekplats för barn i alla åldrar.

Redan i dag pågår arbetet med att utveckla Norre Katts park. Bland annat restaureras vattenstråket vid bäcken och det gallras och planteras nya träd.

Att förstärka det pågående arbetet med att även utveckla Pippilekplatsen till ett lockande utflyktsmål skulle bidra till att Norre Katts park blir den centrala mötesplats mellan generationer som vi så gärna vill se.

Det skulle också i hög grad bidra till att ambitionen att locka fler barnfamiljer till centrum, vilket är en uttalad önskan både från oss och från vårt lokala näringsliv.

Jonas Bergman (M)

Jenny Axelsson (C)

Ella Kardemark (KD)

Lovisa Aldrin (L)

Alliansen i Halmstad