Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Hennes genuina passion för att vilja lyfta andra människor och tillvarata goda insatser som är värdehöjande för invånare, låg också som grund för initiativet att starta Halmstad Guldhjärtegala där goda idéer hyllas." Bild: Anders Andersson/Halmstads kommun

Laget före jaget genomsyrade Vidals ledarskap

Jennie Vidal har tagit del av vår kunskap och erfarenhet med stor inbjudan och respekt. Det skriver företrädare för en rad föreningar som har haft kontakt med henne som chef för hemvårdsförvaltningen i Halmstad.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Jennie Vidal entledigas som förvaltningschef? Undertecknade föreningar, som fick informationen via media, har upplevt samma förvåning.

Bakgrunden beskrevs vara samverkansproblem och brister i krisledningsförmåga under rådande coronakris.

Jennie Vidals motto ”laget före jaget” har på olika sätt genomsyrat hennes arbete som chef, hon har skapat tillit och engagemang hos medarbetare. Hon har haft förmågan och viljan att lyfta andra människor och belysa deras goda insatser och har nått goda resultat.

Genom sitt goda ledarskap, med mod och nytänkande har hon också uppmärksammats inom flera områden och belyst hemvårdsförvaltningen i Halmstad.

Den 28 november 2019, på Framtidsgalan, prisades Jennie Vidal som Årets Inspiratör inom offentlig sektor. Tidigare vann hemvårdsförvaltningen även Årets initiativ 2019: för sitt arbete med hälsosamtal och dessförinnan för arbetet med digitala lägenheter, E-diamond award 2019.

Hennes genuina passion för att vilja lyfta andra människor och tillvarata goda insatser som är värdehöjande för invånare, låg också som grund för initiativet att starta Halmstad Guldhjärtegala där goda idéer hyllas.

Jennie Vidal har arbetat inom hemvårdsförvaltningen sedan 2008. Först som enhetschef för äldreboende. Sedan 2012 har hon varit biträdande äldreomsorgschef och stabschef. Hon har haft en god inblick i förvaltningens olika verksamheter och målsättningen var från början att arbeta med kunden i fokus.

Hon har som förvaltningschef också sett äldreomsorgen som en spännande verksamhet. Behovet av att modernisera och effektivisera verksamheten med teknik och it. Att skapa en äldreomsorg där tekniken stödjer våra äldres möjlighet till ett självständigt liv med bibehållen integritet.

Jennie Vidal tillträdde tjänsten som hemvårdsförvaltningens förvaltningschef 1 juni 2015. Vi har som representanter för föreningar i kommunen samverkat inom olika områden med Jennie. Samverkan har för henne varit ett viktigt led i kvalitetsutvecklingen.

Hon har tagit del av vår kunskap och erfarenhet med stor inbjudan och respekt. Vi har alla känt stor delaktighet och även upplevt stor inspiration för att vår empiriska kunskap har varit till del i kommunen.

Vi ska inte förringa det goda samtalet som varit en del i vårt gemensamma arbete i Halmstads kommun.

Gun-Britt Lydén

ordförande Anhörigföreningen i Halmstad

Ledamöter i Kommunala pensionärsrådet:

Gun Yström, Kerstin Nilsson, Leif Gustavsson, Jonny Persson

PRO

Ann-Margret Nilsson, Inger Engstrand

SPF

Dagmar Luhanka, Anna-Greta Bengtsson, Ing-Britt Hansson

SKPF