Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Pandemin har tydliggjort den avgörande betydelsen av Vårdförbundets medlemmar för en fungerande hälso- och sjukvård och bristen är nationell.”  Bild: Claudio Bresciani/TT
”Pandemin har tydliggjort den avgörande betydelsen av Vårdförbundets medlemmar för en fungerande hälso- och sjukvård och bristen är nationell.” Bild: Claudio Bresciani/TT

Långt ifrån tillräckligt Region Halland

Om intresset för vårdyrken ska öka måste det finnas möjlighet att göra lönekarriär i yrket över tid. Det skriver Margot Kamruddin från Vårdförbundet.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Vårdförbundet har utvärderat löneutfallet i regionerna 2020 och kan konstatera att det skett en tydlig trendförändring. Löneutvecklingen nationellt på 3,07 procent för Vårdförbundets medlemmar ligger över genomsnittet på arbetsmarknaden och vi ser att de erfarna och särskilt yrkesskickliga har prioriterats.

Region Kronoberg satsade rejält och höjde medellönen med nästan 2 000 kronor per månad, en ökning med 5,4 procent jämfört med 2019, medan medlemmarna i Region Halland fick nöja sig med 2,90 procent.

Bristen på barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor är ett allvarligt nationellt problem, men varje ansvarsfull region måste göra sitt för att bidra till attraktiva arbetsvillkor annars kommer man att få försöka klara sig utan vissa nyckelkompetenser.

Pandemin har tydliggjort den avgörande betydelsen av Vårdförbundets medlemmar för en fungerande hälso- och sjukvård och bristen är nationell. Att ha rätt utbildad personal på rätt plats är avgörande för vårdens kvalitet och är särskilt viktigt för patientsäkerheten.

Hälso- och sjukvården behöver nu långsiktiga förutsättningar och tydligt ledarskap för att behålla de som jobbar inom vården och locka tillbaka de omkring 13 200 sjuksköterskor som lämnat yrket och då behöver arbetsgivarna lyssna på vilka faktorer som kan göra skillnad.

Majoriteten av de som lämnat har gjort det till följd av påverkbara faktorer så som lön, karriärmöjligheter och arbetsmiljö, visar en undersökning från SCB. Trots det spretar löneutfallen för 2020 mellan 1,99 procent och 5,4 procent och det skiljer cirka 3 000 kronor i medellön per månad mellan den region som betalar bäst och den som betalar sämst medellön.

Lönesatsningen i Region Kronoberg skickar en tydlig signal till alla Vårdförbundsmedlemmar att här är en region som förstått att det inte räcker med applåder. Det kommer sannolikt att underlätta för dem att både behålla erfaren och särskilt yrkesskicklig personal, samt att rekrytera ny personal och stå sig bra i konkurrensen bland annat med Region Halland.

Risken är nu stor att vår region kommer att tappa ännu fler nyckelkompetenser och därmed bli mer beroende av inhyrd personal eller tvingas stänga vårdplatser.

Om intresset för vårdyrken ska öka måste det finnas möjlighet att göra lönekarriär i yrket över tid – den som är mest erfaren och särskilt yrkesskicklig ska tjäna betydligt mer än den som är ny i yrket och mindre erfaren.

Det finns regioner som har tagit stora steg i rätt riktning och regioner som noga behöver tänka igenom sin lönepolitik. Vårdförbundet kommer att fortsätta säkerställa att medlemmarna får en löneutveckling som motsvarar deras akademiska utbildning och stora ansvar – samt att erfarenhet och särskild yrkesskicklighet verkligen lönar sig. Den som blir sjuk ska mötas av rätt kompetens på rätt plats.

Margot Kamruddin

avdelningsordförande

Vårdförbundet avdelning Halland