Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi socialdemokrater ser att alla barn som är i behov av stöd inte får det stöd som de behöver, detta på grund av att verksamheterna inte sällan saknar nödvändiga resurser som krävs.” Bild: Alexander Olivera/TT
”Vi socialdemokrater ser att alla barn som är i behov av stöd inte får det stöd som de behöver, detta på grund av att verksamheterna inte sällan saknar nödvändiga resurser som krävs.” Bild: Alexander Olivera/TT

Kasta inte sten i glashus

Vi socialdemokrater vet hur vi vill att vårt Halmstad ska se ut och kommer att fortsätta föreslå förbättringar. Det skriver Socialdemokraternas ledamöter i barn- och ungdomsnämnden i en replik.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Det finns ett talesätt som funnits med sedan en var liten vilket är: ”Man ska inte kasta sten i glashus”. Detta är något som Alliansen i barn- och ungdomsnämnden antagligen inte uppmärksammat om en utgår ifrån den debattartikel som stod i HP den 16 december.

Det vi socialdemokrater står fast vid och har stått fast vid i alla de planeringsdirektiv med budgetar som vi presenterat under åren samt även för år 2021 är att det är ute i verksamheterna satsningarna ska göra nytta.

Vi socialdemokrater ser att alla barn som är i behov av stöd inte får det stöd som de behöver, detta på grund av att verksamheterna inte sällan saknar nödvändiga resurser som krävs.

Vi socialdemokrater ser att de insatser som behövs för att barn och elever ska uppnå sin fulla potential sätts in alldeles för sent under barnens skolgång vilket gör att vi bland annat har sviktande skolresultat. Vi ser även att alla barn och elever inte når upp till de mål som finns i skolan i dag.

I budgeten för år 2021 har vi socialdemokrater pekat på olika områden som vi genom satsningar vill utveckla; bland annat förstärkt elevhälsa ute på skolorna, fortbildning för personal i förskolan samt insatser för tidigt stöd i grundskolan.

Alliansen har styrt denna kommun i 14 år. Under dessa år har vi bevittnat att sjuktalen ökat bland medarbetarna, att likvärdigheten för elever i skolan minskat samt ökade skillnader i elevresultat mellan skolor. Som sagt, det är lätt att kasta sten i glashus.

Är det så att ni nu anser att det blir ”plågsamt tydligt” hur Socialdemokraternas politik försvårar arbetet så återstår möjligheten för er att kliva åt sidan. I annat fall har ni som styrande minoritet ansvaret för att förhålla er till kommunfullmäktiges beslutade planeringsdirektiv med budget och se till att den fullföljs.

Vi socialdemokrater vet hur vi vill att vårt Halmstad ska se ut och kommer att fortsätta föreslå förbättringar.

Frågan är hur ni i Alliansgruppen ser på skolans framtid i Halmstad, det var och är ju ingenting som framgår i vare sig debattartikel eller i nämnden.

Sandra Löberg Erlandsson (S)

ledamot BUN

Magnus Jeppesen (S)

ledamot BUN

Inga-Lill Nilsberth (S)

ledamot BUN

Jenny Sjöstedt (S)

ersättare BUN

Ola Oscarsson (S)

ersättare BUN

Svar till Alliansen i barn- och ungdomsnämnden, Socialdemokraternas politik ger konsekvenser.