Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Nu senast gäller det gnället om padeltennis i Vilshärad. Vad ledaren i Hallandsposten missat är att hela området är jordbruksmark."

Johan Staël von Holstein: Halmstad har en fantastisk potential

Låt oss oroas för alla nej-sägare, bakåtsträvare och Jantar som håller vår underbara stad tillbaka och i stället glädjas över möjligheterna, över tävlingarna och turisterna som padeltennisen dragit till Halmstad. Det skriver Johan Staël von Holstein.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Apropå ledaren ”Lagbrytare kan inte vara samhällsbyggare”, den 9/7.

Halmstad är fantastiskt. Efter att i större delen av mitt liv ha bott utomlands eller i Stockholm, är jag hemvändare igen. Därför kan jag med eftertryck säga det. Eller snarare, Halmstad har en fantastisk potential.

Staden är vacker, den ligger vackert med underbar landsbygd och den ligger rätt. Här finns högskola, industri och jordbruk. Havet, floderna, sjöarna, skogen, djuren, naturen. Här finns allt som behövs och den har dessutom golfen, fotbollen, handbollen och padeltennis. Sport är en viktig del av samhället, den är förbrödrande och integrerande. HBK och Drott måste tillbaka till storhetstider!

Allting finns här och möjligheterna är enorma, men … de måste tas tillvara. Staden måste utvecklas, den måste förändras, förbättras och utvecklas. Den måste växa, göras attraktiv och inbjudande.

Folk måste förstå att städ-er konkurrerar med varandra precis som företag och att det är en tävling med hård konkurrens som man måste vinna. Det måste man för invånarnas, för barnens, ungdomarnas och framtidens skull.

Ytterst ansvariga är politikerna, som med pensel- drag, vision och handlingskraft kan skapa de förutsättningar som krävs för att en stad skall lyckas. Genom det kan invånare utvecklas, vara kreativa och ta de risker som krävs för att bygga ett bättre samhälle. Med gemenskap, integration, gemensamma mål skapar man vi-känsla, sammanhållning som i sin tur leder till positiva uppåtgående spiraler.

I Halmstad har politiker i decennier misslyckats. På grund av ideologisk navelskådning har det skapats negativa spiraler. Staden saknar visioner och gemensamma mål och resultatet är brist på integration och direkt segregation.

Ständigt gnäll av en handfull bakåtsträvande gnällspikar, missunnsamhet och mängder med felaktiga beslut har lett till en tråkigare stad, minskad turism, sämre restauranger och en tillväxt lägre än Helsingborg, Varberg, Falkenberg, Båstad och Växjö. Detta måste få ett slut!

Nu senast gäller det gnället om padeltennis i Vilshärad. Vad ledaren i Hallandsposten (9/7) missat är att hela området är jordbruksmark. Hela området ägs av en och samma jordbrukare. Det vill säga den ägare som har tagit fram den fina vallen, som äger hästarna som betar där och som gjort hela området vackert.

Låt oss se vad han skulle kunnat gjort utan att behöva tillstånd. Odla energiskog på hela området. Plöja allt (hela vägen ner till havet) och sprida gödning och odla vall för att få EU-bidrag. Bygga stora fordonshallar över hela området, eller stora silos eller stallar.

Tack och lov har vi sedan 30, 40 år respekt för äganderätten i Sverige. Låt oss glädjas över initiativet och möjligheterna, över tävlingarna och turisterna som det dragit till staden. Låt oss i stället oroas för alla nej-sägare, bakåtsträvare och Jantar som håller vår underbara stad tillbaka.

Låt oss skapa en vision, en gemensam vision. Låt oss hitta vi-känsla och samhörighet, och låt oss få fram en massa ja-sägare.

Johan Staël von Holstein

it-entreprenör

LÄS MER: Mattias Karlsson: Lagbrytare kan inte vara samhällsbyggare