Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lovisa Aldrin (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Bild: Jari Välitalo

”Jag hoppas på en livlig debatt om budgeten”

Jag vill absolut att HP ska fortsätta att granska oss politiker, det är mediernas roll. Det skriver Lovisa Aldrin (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, i en kommentar till tidningens rapportering om kulturskolans budget.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Under förra veckan har det varit både artiklar och insändare samt en ledarartikel som berörde min kommentar på HP:s Facebook-sida, en kommentar som var en snabb och spontan reaktion till en artikel om kulturskolan.

I artikeln framkom tydligt hur jag menade med den kommentaren, men den har tyvärr tolkats felaktigt av andra. Jag ber om ursäkt för att ha uttryckt mig så otydligt i sociala medier. Det är väl ofta det som är problemet när man ska uttrycka sig kort och koncist. Det finns inte plats för nyanser.

Jag vill ta tillfället i akt och göra två kommentarer.

Jag vill inte sätta munkavle på tjänstepersoner. Jag tycker däremot att det är viktigt att politiker också ges information då det är vi som sen ska ställas till svars. I detta fall önskar jag att nämnden hade fått ta del av informationen och inte läsa om den i en artikel i tidningen. I slutet av augusti ska vi diskutera de förslag till budget som finns.

Efter det hoppas jag på en livlig debatt: i media, i nämnden och på stan kring de förslag som framkommit. Jag förstår även Ulf Fembro, då jag pratat med honom, och han kände att det tidigare inte har funnits möjlighet till dialog. Detta hoppas jag att vi ska ändra på i fortsättningen. Alla ska känna att de kan komma till tals.

• Jag är glad över att HP granskar budgeten och politiska beslut. Det är alltför många orter som förlorar sin lokala tidning och det är direkt dåligt för den kommunala demokratin, för möjligheten att uttrycka sin åsikt och för informationsflödet.

Jag vill absolut att HP ska fortsätta att granska oss politiker, det är mediernas roll. Men just därför ville jag också fått möjlighet att kommentera artikeln. Den berörde min nämnd och vår budget vilket inte tjänstepersonerna beslutar om. Därför önskar jag att jag hade fått kommentera. Det var det jag menade med kommentaren ”olycklig journalistik”, inte att artikeln inte skulle ha skrivits.

Visst är det ibland svårt i en tidsanda där mycket sker på sociala medier, att uttrycka sig korrekt så missförstånd inte ska uppstå. Då jag nu själv bidragit till detta vill jag uppriktigt be de inblandade om ursäkt. Jag har lärt mig en nyttig läxa i att alltid försöka tydliggöra mina ståndpunkter så de inte kan misstolkas.

Önskar er alla en bra sommar och vill påminna om att ni når oss folkvalda politiker enkelt genom att mejla oss med fö[email protected]

Lovisa Aldrin (L)

ordförande barn- och ungdomsnämnden i Halmstad