Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Den enda effektiva integrationspolitiken är en restriktiv migrationspolitik, med en ambition om nettoåtervandring under överskådlig tid", skriver bland annat Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt från Sverigedemokraterna. Bild: Jessica Gow/TT

Ingen ska lämnas efter i vårt Sverige

Vi kommer vara en motkraft till alla initiativ som syftar till att plocka sönder det välfärdssamhälle som en gång i tiden byggdes för allas trygghet. Det skriver tre sverigedemokrater.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Nyligen presenterade Sverigedemokraterna sin budget.

Till skillnad från den S-ledda regeringen väljer vi att prioritera viktiga välfärdssatsningar före skattelättnader för hög- inkomsttagare, ineffektiva arbetsmarknadsreformer och verkningslösa integrationsprojekt. För oss handlar detta om rättvisa och sunt förnuft. Pensionärer, anställda inom vård och omsorg, förskolelärare i exempelvis Kungsbacka kommun och i andra delar av Sverige behöver nu, mer än någonsin, en politik som ser just deras vardag.

Socialdemokratin – ett parti som sätter en ansvarslös anhörig- och flyktingpolitik före skriande behov inom vård, skola och omsorg. De socialdemokrater som en gång i tiden stod upp för de svaga, och såg egenvärdet i att värna de mest utsatta, finns inte längre. Partiet har kompromissat bort sig själva i sin iver att behålla makten. Det är ett tragiskt svek.

Vi kommer inte stillasittande acceptera denna utveckling. Vi kommer vara en motkraft till alla initiativ som syftar till att plocka sönder det välfärdssamhälle som en gång i tiden byggdes för allas trygghet. Utöver vad regeringen satsar på kommunerna vill vi öka anslagen till Kommunsverige med sammanlagt 30 miljarder kronor under en treårsperiod.

Sammantaget skjuter vi till de resurser som SKL säger sig behöva för att inte tvingas till ytterligare nedskärningar och ytterligare höjningar av kommunalskatten. Detta är tunga och avgörande satsningar som ger direkt effekt. Det skulle innebära att Gotlands län kan anställa 120 fler undersköterskor. Det skulle innebära 100 fler förskolelärare.

Vi vet att många kommuner går på knäna och desperat söker hjälp från de som är ansvariga. Hade inte vänsterliberalerna drivit på för sin ansvarslösa anhörig- och flyktingpolitik och nonchalant ignorerat alla varningssignaler, då hade inte kommunerna stått inför den djupa avgrund som alltfler står inför i dag. Det vet alla. Frågan är nu hur får vi bukt med den ekonomiska otrygghet, sociala oro och bristande sammanhållning som sprider sig genom Sverige.

Den enda effektiva integrationspolitiken är en restriktiv migrationspolitik, med en ambition om nettoåtervandring under överskådlig tid. Ineffektiva och dyra särlösningar på arbetsmarknaden för olika grupper är inte vägen framåt.

I stället ska vi frigöra resurser att satsa på de som har arbetat, på de äldre, och på alla de som i dag arbetar – ja, sliter – i offentlig sektor. Ofta till på tok för låga löner.

I grunden handlar det för oss om rättvisa. Ingen ska lämnas efter – inte i vårt Sverige.

Jimmie Åkesson (SD)

partiledare

Oscar Sjöstedt (SD)

ekonomisk-politisk talesperson

Stefan Jägnert (SD)

distriktsordförande Halland