Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hur ska regeringsfrågan lösas?

Om en alliansregering inte kan bildas eller tvingas avgå skall M kunna bilda regering på egen hand, skriver Mark Bromberger (M).

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Regeringsfrågan överskuggar det mesta i svensk politik just nu. Och regeringsfrågan är viktig för att Sverige skall kunna få en stark regering.

För mig som riksdagskandidat hoppas jag att en ny regering kan agera för: en mycket starkt reglerad asylinvandring och effektiv integration; att bygga en modern järnväg på sträckan Oslo-Göteborg-Halland-Trelleborg-Berlin; utveckla Högskolan i Halmstad till ett universitet för hela Hallandsregionen och utveckla systemet med studierelaterade jobb i hela Hallands län; återstarta den tidigare nämnden för stöd och upprättelse för personer som utsatts för vanvård som barn och unga; införa en nationell variant av utbildningen it-spåret så att människor med autism skall kunna bli it-konsulter och inte förtidspensionärer; utveckla lagen för människor med funktionsnedsättning till att omfatta rätt till stöd ifråga om anställning, familjebildning, företagande och partipolitiskt deltagande; införa en vårdgaranti för hela vårdtiden i ärenden där detta är möjligt.

Nu är bara frågan hur regeringsfrågan skall kunna lösas. Jag uttalar mig här som enskild riksdagskandidat för Moderaterna: om en alliansregering inte kan bildas eller tvingas avgå skall M kunna bilda regering på egen hand.

Mark Bromberger (M)

riksdagskandidat för Hallands län