Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hoten mot jämställdheten och kvinnors rättigheter

Vi kommer aldrig tillåta att landvinningar för jämställdheten sveps bort av kalla vindar. Det skriver tre företrädare för Centerkvinnor.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Det går bra för jämställdheten. Men inte för alla kvinnor. Vi kommer aldrig tillåta att våra döttrar blir den första generationen kvinnor som får det sämre än sina mammor!

Det finns politiska krafter som på allvar hotar jämställdheten, de rättigheter som många kvinnor i Sverige kunnat ta för givet. Krafter som vill inskränka aborträtten, införa riktade ekonomiska incitament för att vissa kvinnor ska föda fler barn och andra färre, som vill återinföra den förlegade sambeskattningen.

Krafter som skuldbelägger kvinnor som blir misshandlade, som vill strypa stöd till organisationer som baseras på kön, och som förlöjligar genuspedagogiken i skolan, en pedagogik som möjliggör för barn att växa utan förlegade stereotyper.

Men motståndet är stort. Vi är många som i dag sympatiserar med den frihetliga feminismen. Och vi kommer aldrig tillåta att landvinningar för jämställdheten sveps bort med de kalla vindar som nu blåser genom Sverige.

Den 9 september är det val. Då kan vi aktivt använda valsedeln för att ta ställning mot de krafter som vill vrida tillbaka klockan och inskränka kvinnors fundamentala rättigheter.

Sofia Jarl

förbundsordförande Centerkvinnorna

Eva Pehrsson-Karlsson

distriktsordförande Centerkvinnorna i Halland

Monica Hansson

vice ordförande Centerkvinnorna i Halland