Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jenny Axelsson är förstanamn på kommunlistan för Centerpartiet i Halmstad
Jenny Axelsson är förstanamn på kommunlistan för Centerpartiet i Halmstad

Hela Halmstad ska utvecklas

Tillsammans kan vi bygga Halmstad och skapa en kommun där både stad och land växer tillsammans. Det skriver Jenny Axelsson (C).

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Jag bor i världens bästa kommun. Här finns det friska salta havet, den pulserande stadskärnan, de innovativa tätorterna, den djupa skogen och vackra Nissan. Halmstad har också människorna som gör skillnad. Invånare med idéer, energi, kraft och entreprenörskap.

Jag bor i världens bästa kommun, men vill göra Halmstad ännu bättre. För mig handlar det om att hela Halmstad måste utvecklas. Hela Halmstad handlar i grunden om valfrihet. Att man ska ha lika livsförutsättningar oavsett var man bor.

Det handlar om att ha vård och omsorg nära och känslan av trygghet när man går hem på kvällen. Stad, orter och landsbygd är en helhet som i en växande kommun behöver varandra och måste må bra tillsammans.

Jag tror att en kommun som växer mår bäst av att göra så i alla väderstreck. Jag vill se en stad som växer på höjden och orter som växer på bredden, och en landsbygd som är spänstig, entreprenöriell och livskraftig. Företagare ska ges förutsättningar att starta och expandera verksamhet på den plats där det blir som bäst, därför behövs fler platser för företagande geografiskt spritt i vår kommun.

Frågor kring miljö och klimat är högt upp på Centerpartiets agenda. Det spelar stor roll hur vi lokalt hanterar de utmaningar vi står inför.

Politiskt ska vi ta beslut som känns rätt i magen, och som ger dig som invånare möjlighet i vardagen till rätt påverkan på miljö och klimat. Hänsyn till miljö och anpassning till klimat behöver inte ställas mot att Halmstad i sin stads- och samhällsplanering går i bräschen för modig och innovativ förtätning och byggande, och jag ser gärna attraktiv arkitektur och områden som sätter Halmstad på kartan.

När vi träffar våra vänner och bekanta utanför Halmstads kommun så ska Halmstad vara något som får andra att längta hit. Något som får andra att fundera på att flytta till Halmstad eller göra vår plats på jorden till sommarens besöksmål.

Superkommunen Halmstad med både hav, stad och land. En tät och grön stadskärna med folkliv, handel och hållbara bostäder. Levande orter med ett blomstrande näringsliv, trygg samhällsservice och bostäder för alla åldrar. Ett kulturliv byggt på föreningsengagemang och civilsamhället. En trygg plats med makten nära dig.

Tillsammans kan vi bygga Halmstad och skapa en kommun där både stad och land växer tillsammans. Vi kan göra Halmstad ännu bättre och möta utmaningar vi står inför, genom att skapa möjligheter ur problem och gjuta framtidstro ur hopplöshet. Vi kan vända miljöhot och klimatförändringar till grön tillväxt och jobb.

Tillsammans med dig vill jag ta ansvar för att hela Halmstad ska utvecklas.

Jenny Axelsson

förstanamn på kommunlistan för Centerpartiet i Halmstad