Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmstad bryter mot vårt avtal

Halmstads kommuns samverkansavtal bygger på tillit och delaktighet. När det gäller Planeringsdirektiv med budget verkar detta inte gälla. Det skriver en rad fackliga företrädare.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

HP Debatt 27/5. Arbetstagarorganisationerna anser att processen kring Planeringsdirektiv med budget ska följa intentionerna i vårt partsgemensamma samverkansavtal och menar att detta också gäller våra kommunpolitiker.

Återigen har samverkan kring Planeringsdirektiv med budget inte följt intentionerna i det partsgemensamma samverkansavtalet. Tidsramarna är mycket snäva och framförallt ges arbetstagarorganisationerna väldigt liten chans till delaktighet och påverkan av innehållet.

Arbetstagarorganisationerna har under flera år efterfrågat en ändring av detta samt en process där arbetstagarorganisationerna ges en större delaktighet och större möjlighet att påverka innehållet i Planeringsdirektiv med budget.

Halmstads kommun presenterade i början av förra veckan för pressen det nya förslaget för planeringsdirektiv. Först dagen efter fick arbetstagarorganisationerna samma information.

Halmstads kommuns samverkansavtal bygger på tillit och delaktighet. När det gäller Planeringsdirektiv med budget verkar detta inte gälla. Arbetstagarorganisationerna har under lång tid efterfrågat en mer öppen process där vi får vara delaktiga och ges möjlighet att påverka innehållet. Som det ser ut just nu har arbetstagarorganisationerna en väldigt liten möjlighet att påverka innehållet.

Arbetstagarorganisationerna anser att processen kring Planeringsdirektiv med budget ska följa intentionerna i vårt partsgemensamma samverkansavtal. Samverkansavtalet bygger på Medbestämmandelagen (MBL) och Arbetsmiljö- lagen.

Samverkansavtalet och MBL säger att arbetsgivaren fortlöpande ska hålla arbetstagarorganisationerna informerade om hur verksamheten utvecklas produktionsmässigt, ekonomiskt samt om riktlinjer för personalpolitiken.

Efter information ska det beslutas i ärendet. Innan beslut fattas i ett ärende ska arbetstagarorganisationen ha tid på sig att råd- göra med sina medlemmar. Vid oenighet i ett beslutsärende ska arbetstagarorganisationen ha tid för att fundera på om man vill driva ärendet vidare.

Arbetstagarorganisationerna förväntar sig en förbättrad process.

Ingvar Lennartsson

Lärarförbundet

Eva-Lena Jakobsson

Kommunal

Marika Fransson

Vision Halmstad

Michael Anderberg

Lärarnas Riksförbund

Anna-Karin Liljedahl

Vårdförbundet

Sara Tuovila Larsson

Akademikerförbundet

Anders Carlsson-Lennström

Sveriges Skolledarförbund

Tomas Johansson

DIK

Per-Mikael Henriksson

Sveriges Arkitekter

Ola Norlander

Sveriges Ingenjörer

Carin Söderberg

Kommunal

Christer Sernemyr

Kommunal