Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Hylte ska vara ett samhälle där vi alla hjälps åt att stärka tryggheten. Vi accepterar inte otrygghet på någon nivå.” Bild: Isabel Bark
”Hylte ska vara ett samhälle där vi alla hjälps åt att stärka tryggheten. Vi accepterar inte otrygghet på någon nivå.” Bild: Isabel Bark

Ett tryggare Hylte är ett attraktivare Hylte

Nu går vi till val för att fortsätta utveckla Hylte kommun. Vi sätter ett ambitiöst mål med 1 000 nya jobb i Hylte fram till 2030. Det skriver Ronny Löfquist (S) i debattserien Val 2022 Hylte.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Socialdemokraterna i Hylte har varit den ledande politiska kraften sedan 2015. Tillsammans med andra partier har vi tagit oss genom kriser och utvecklat kommunen samtidigt som vi stärkt ekonomin. Men vet att Hylte kan bättre.

Nu går vi till val för att fortsätta utveckla Hylte kommun. Vi sätter ett ambitiöst mål med 1 000 nya jobb i Hylte fram till 2030. För att nå vårt mål krävs en aktiv politik som skapar förutsättningar för vår kommun att växa. Med nya jobb, förbättrad välfärd och satsningar för ökad trygghet ska vi ta Hylte till nästa nivå.

Vi behöver ha ett fortsatt fokus på utveckling – och tillväxtfrågor. Hylte kommun ska bli en kommun som drar till sig företagsetableringar och har en miljö där våra befintliga företag kan växa. Viktiga förutsättningar för ökad tillväxt och fler arbetstillfällen grundar sig bland annat på tillgången av byggbar mark, kompetensförsörjning och nya bostäder.

Vi ska ha en välfärd i toppklass. En bra skola och äldreomsorg är en förutsättning för att Hylte ska vara en än mer attraktiv plats att bo och verka i. Vi säger nej till vinster i vår välfärd. Vi har ambitionen att all välfärd ska drivas i offentlig regi.

Våra planerade investeringar ska genomföras. Vi har drivit frågan om att modernisera och bygga nya skolor i kommunen. Får vi fortsatt förtroende att leda kommunen kommer renoveringen av Torups skola fullföljas och en ny skola ska byggas i Landeryd. En ny förskola ska byggas i Parkstaden i Hyltebruk.

Resultaten i skolan ska fortsätta att förbättras. Vi kommer fortsätta stärka innehållet i skolan för ökad likvärdighet för att alla elever ska nå sin fulla potential. Det kommer vi göra genom bland annan kompetensutveckling av vår personal inom skola och förskola. Andra mindre, men viktiga satsningar som vi vill göra är att erbjuda skolfrukost på Örnaskolan och insatser för att främja psykisk hälsa bland elever.

Ett tryggare Hylte är ett attraktivare Hylte. Hylte är en trygg plats att leva och bo på. Det finns en hög polisnärvaro i kommunen. Samtidigt behöver vi ytterligare stärka tryggheten i kommunen. Vi vill skapa ett nytt system där Räddningstjänsten kommer att inrätta ”FIP Torup”, det vill säga ett antal personer boende i Torup med omnejd blir en del av räddningstjänstens beredskap. Med räddningsfordon hemma kommer inställelsetiden vid larm drastiskt minska i kommunens västra delar.

Hylte ska vara ett samhälle där vi alla hjälps åt att stärka tryggheten. Vi accepterar inte otrygghet på någon nivå. Vi tolererar inte mäns våld mot kvinnor och hedersbrott. Vi kommer åtgärda platser som upplevs otrygga med till exempel belysning och röjning av buskage. Satsningen för att få bort förfallna hus ska fortsätta. Vidare vill vi öka antalet kameror på byggnader för att minska skadegörelse.

Vi står mitt i ett skifte där fossila bränslen fasas ut och vi har redan fasat ut oljan som uppvärmning. Planerna med ett kommunalt elbolag som producerar solenergi som sedan säljs till elbilsladdning ska förverkligas.

Ronny Löfquist (S)

förstanamn på kommunlistan