Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vårt viktigaste budskap till dig är att vi kommer att arbeta för ett samhälle där varje människa ska ha en chans att välja sin väg, vilket även är grundbulten i vår liberala ideologi.” Bild: Roger Larsson

En röst på L är en röst på ett gäng med sunt förnuft

I Halmstad om fyra år ska vi ha byggt ännu fler skolor och förskolor och vi ska ha en äldreomsorg där partners inte skiljs åt. Det skriver Lovisa Aldrin (L) i debattserien Val 2022 Halmstad.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Hej, kul att du vill läsa om vad Liberalerna vill med Halmstad nu och i framtiden.

Vårt viktigaste budskap till dig är att vi kommer att arbeta för ett samhälle där varje människa ska ha en chans att välja sin väg, vilket även är grundbulten i vår liberala ideologi.

Vi vill ha ett samhälle som inte begränsar människors liv. Man ska ha frihet att göra sina egna val samtidigt som vi måste vara medvetna om att alla har olika förutsättningar som kan begränsa de val du gör. Faktorer som var du är född, om du har föräldrar med en högre utbildning och vilket kön du har spelar roll.

Därför måste vi i Halmstad fortsätta att arbeta med tidiga och förebyggande insatser för alla. Vi är stolta över de framsteg som gjorts, att skola och socialtjänst jobbar närmre tillsammans och att polisen kopplas in tidigt där det behövs. Även i skolan har vi arbetat för en tydlig styrning mot en individuell skolgång. Vi är nämligen fortfarande övertygade om att allt börjar med en bra förskola och en bra skola.

Halmstad om fyra år ska fortsätta vara en stad man vill leva och bo i. Vi ska ha ett rikt och innovativt näringsliv som gärna samarbetar med högskolan, verksamhetsmark till de företag som vill bygga nytt och för de som vill flytta hit, ett bygglovshanterande som är smidigt och enkelt, en stadskärna som är livlig och härlig att befinna sig i.

Vi ska ha byggt ännu fler skolor och förskolor. Vi ska ha en äldreomsorg där partners inte skiljs åt och där vi jobbar aktivt med att motverka ensamhet. Vi ska ha byggt fler bostäder enligt översiktsplanen där man planerar för skolor och äldreboenden i samband med att man bygger nya boendeområden.

Vi vill:

• Utveckla våra stränder: Vi har många vackra stränder, alla med sin egen unika karaktär. Vi vill göra stränderna mer levande, mer attraktiva att besöka genom olika profilering efter varje strands utgångspunkt. Kanske är det bäst att samla kallbadhus, restauranger och hotell kring specifika platser och vad sägs om en riktigt bra strandnära lekplats för att barnfamiljer ska lockas till havet? Året om.

• Alla skolor/förskolor i Halmstad ska ha en bra skolgård: Skolgården är inte bara ett ställe att få luft på den är även en del av lärmiljön. Vi vill se över alla skolgårdar i Halmstad så att de är inspirerande och främjar rörelse. Man ska även kunna flytta ut undervisningen.

• Arenan 2.0: Vi vill flytta Örjans vall till arenaområdet och bygga en ny representationsarena som möter dagens och morgondagens krav och behov. Den möjliggör för fler att nyttja den. Ett större och bättre område med plats för fler idrotter bland annat bowling, gymnastik samt ytterligare ishall.

Jag hoppas att du tycker att dessa smakbitar från vårt lokala program är intressanta och jag kan lova dig att en röst på Liberalerna är en röst på ett gott och vettigt gäng med sunt förnuft som får saker gjorda och som är bra på att samarbeta. Helst ser vi dessutom ett fortsatt samarbete med M, C och KD då vi ofta delar synen på hur vi vill att Halmstad ska utvecklas.

Lovisa Aldrin (L)

Kommunråd