Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att investera i Halmstad

Rösta på Socialdemokraterna om ni vill satsa på personalen i Halmstads kommuner, skriver kommunrådet Rose-Marie Edlund (S).

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Den borgerliga politiken som styrt Halmstad under 12 år har medfört att kommunens eget kapital vuxit – på bekostnad av välfärden. Sparkistan har fyllts på samtidigt som välfärden har skurits ned. Detta sparade egna kapital måste komma till användning.

Det är bra att ha en sund ekonomi, parallellt måste vårt välfärdsarbete hålla en hög kvalitet. Av den anledningen vill vi införa sociala fonder för att använda Halmstads kommuns kapital till investeringar för framtiden. För kommunen handlar vinsten om en högre sysselsättning och välbefinnande hos våra medarbetare vilket i slutändan genererar vinster för verksamheten i form av minskade sjuktal och en mer välfungerande verksamhet.

Under 2017 gällde Socialdemokraternas budget, beslutad i fullmäktige och då fanns denna investering med. Vad hände då?

Ett år efter att beslut om budget togs i fullmäktige och borgarna våndats över att behöva verkställa och fullgöra detta, kom de på den i deras tycke briljanta lösningen på problemet. De menade att förvaltningarna inte enbart skulle betala tillbaka investeringskostnaden utan betala tillbaka för all framtid. Vilket i sin tur gjorde att ingen vågade söka investeringspengar!

Sociala investeringar finns i många andra kommuner.

Så budgeten följdes inte och mycket av de satsningar vi socialdemokrater ville göra blev inte ens en tumme. Sorgligt!

Vill ni satsa på personalen i Halmstads kommun genom en bättre arbetsmiljö, lugn och ro i arbetsuppgifterna, heltid som norm, bort med delade pass för undersköterskor, kompetensutveckling, generationsväxlingsprogram eller annat som personalen mår bra av, rösta på Socialdemokraterna i valet!

Rose-Marie Edlund (S)

kommunråd