Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Halmstads kommun växer och antalet medarbetare ökar. Bild: Anders Andersson

Anställ lönepolitiska strateger i Halmstad kommun

Vision upplever att löneprocessen behöver bli tydligare för alla. Inte minst för att våra chefer ska få rimliga förutsättningar när det gäller frågan om lön. Detta skriver Marika Fransson och Markus Andersson från Vision Halmstad.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Alla medarbetare i Halmstad kommun har rätt till en tydlig löneprocess som går i takt med centrala avtal. I dag får vissa medarbetare sin nya lön utbetalad medan andra inväntar ett nytt centralt avtal. Vision kräver nu att kommunen anställer lönepolitiska strateger för att garantera en bättre och tydligare löneprocess.

Löneprocessen 2020, har precis som så mycket annat varit annorlunda. Meningen var att centrala parter skulle förhandlat fram ett nytt avtal till 1 april 2020. Covid -19 gjorde att dessa förhandlingar pausades vilket innebär att Vision Halmstads medlemmar får vänta med att få ny lön meddelad och utbetald.

Med anledning av att ett nytt avtal ska komma har Vision Halmstad och Halmstads kommun inte haft någon överläggning gällande vilken modell som ska tillämpas, samtalsmodellen eller traditionell förhandling, någon tidsplan för processen finns inte heller. Det samma gäller då även oorganiserade inom Visions avtalsområde. De får vänta med att få ny lön meddelad och utbetald.

Vision är överens med arbetsgivaren om att nya löner i möjligaste mån ska betalas ut i rätt tid, men då är det viktigt att löneprocessen är tydlig. I informationen som går ut i organisationen ska det framgå vilka arbetstagarorganisationer som har färdiga avtal och vilka som inte har det. Då blir det lättare att göra rätt - ett talesätt som politiken i Halmstads kommun har som ledstjärna.

För snart tre år sedan hade Vision dialog med Halmstads kommun, både politiker och tjänstemän, gällande löneprocessen och behovet av lönepolitiska strateger. Detta då Vision upplever att löneprocessen behöver bli tydligare för alla. Inte minst för att våra chefer ska få rimliga förutsättningar när det gäller frågan om lön. Inget har förändrats gällande löneprocessen sedan dess.

Halmstads kommun växer och antalet medarbetare ökar. Med sina ca 9 000 anställda är kommunen en stor arbetsgivare. Budgeten för löner utgör 70 - 80 procent av kommunens totala personalkostnad. Det gör lön till en väldigt viktig fråga, inte bara för oss som fackförbund, utan även för dig som skattebetalare.

Kommunen behöver därför sätta lönefrågan högst på agendan och anställa lönepolitiska strateger som kan utveckla lönepolitiken, utbilda chefer samt arbeta med utveckling av löneprocessen på lokal nivå. Detta fokus på utveckling av löneprocessen skulle bidra till att göra Halmstads kommun till en mer attraktiv och konkurrenskraftig arbetsgivare. Vision bidrar gärna i det arbetet.

Marika Fransson

ordförande, Vision Halmstad

Markus Andersson

huvudskyddsombud, Vision Halmstad