HBTQ-diplomera Region Halland

Alla människor ska kunna känna sig trygga med bemötandet de får inom hälso- och sjukvården. För oss socialdemokrater är en jämlik vård en förutsättning för ett tryggt och starkt samhälle.

ANNONS
|

HBTQ-personer är en utsatt grupp i samhället, på arbetsplatser, i skolor och i mötet med offentlig verksamhet. HBTQ-personer utsätts i högre grad än andra för våld i nära relationer och hatbrott.

9 procent av homosexuella män i Sverige uppger att de har ett dåligt allmänt hälsotillstånd, det är mer än dubbelt så många som bland heterosexuella män. Bland transpersoner, oavsett kön, är siffran 18 procent. När man söker vård ska ingen behöva fundera över vad man vågar berätta eller hur man kommer att bli bemött.

Oavsett om det handlar om stöd efter våldsbrott eller om man söker vård för en bruten arm. Ingen ska heller behöva fundera över om man vågar vara öppen med vem man är gentemot kollegor eller chefer.

ANNONS

Kunskapen om HBTQ-personers vardag och hur denna grupp bemöts måste bli bättre. Man ska kunna lita på hälso- och sjukvården. Det är bakgrunden till att vi i vårt gemensamma budgetförslag tillsammans med Vänsterpartiet lyfter ett fortsatt arbete med HBTQ-diplomering av Region Hallands verksamheter.

Varje människa är unik men människovärdet är lika. Alla människor förtjänar att behandlas med respekt. Det är grunden för ett demokratiskt samhälle.

Lise-Lotte Bensköld Olsson (S)

gruppledare och regionråd Region Halland

Per Stané Persson (S)

regionråd Region Halland

ANNONS