Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Värden för mångmiljonbelopp upp i rök vid Unimer-branden

  Hela varulagret hos gummiföretaget Unimer i Halmstad förstördes vid helgens storbrand.

  Exakt hur stora belopp som gick förlorade är oklart.

  – Men det handlar om mångmiljonbelopp, säger Carl Magnus Jönsson, vd för företaget.

  Helgens brand vid företaget Unimer på Gjutaregatan i Halmstad får nu flera konsekvenser för företagets kunder och 20-talet anställda. När den giftiga röken lagt sig så visade det sig att Unimers 1 800 kvadratmeter stora byggnad för lager och monteringsarbete var helt förstört.

  Kontorsbyggnaden är dock intakt sedan räddningstjänsten lyckades begränsa elden. Ännu på måndagen pågick arbete med eftersläckning.

  – Någon riktig överblick av läget har vi inte än, säger Unimers vd Carl Magnus Jönsson till HP. Nu försöker vi först och främst ta kontakt med alla våra kunder för att hjälpa dem med de produkter som vi normalt levererar.

  Unimer tillverkar inga egna gummiprodukter i Halmstad. Men företaget monterar och säljer ett sortiment av produkter som slang, tätningslister och andra produkter av gummibaserat material till svenska kunder.

  – I väntan på att lagerbyggnaden byggs upp igen så får vi leta efter lämpliga tillfälliga lokaler i Halmstad. Jag har gott hopp om att vi ska lyckas ordna detta, säger Jönsson.

  Den exakta brandorsaken är fortfarande inte känd.