Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Tuk-tuk-taxin är tillbaka i Halmstad

Konceptet är enkelt. Alla ska kunna åka - och det ska vara glatt!

En Volvo stannar till och tutar. Baksätet är fullt av barn som vinkar och pekar.

– Du ser! Det är precis därför jag gör det här. Folk blir glada, och jag blir glad, säger Henrik Larsen och tar ena handen från ratten för att vinka tillbaka.

Klockan är strax efter fyra på eftermiddagen och Halmstad har precis börjat flörta med sommaren. För Henrik Larsen är ekvationen enkel. Han har precis gått av passet som lastbilschaufför och solen är framme- det blir tuk-tuk-taxi. 

– Det är kul att kunna göra något sådant här för staden, men det guppar lite mer än i lastbilen, säger den nyblivna 30-åringen som utrustat taxin med både filtar och musikanläggning.

Redan i fjol kunde man se en tuk-tuk-taxi köra glada Halmstadbor från punkt a till punkt b under sommarmånaderna. Henrik Larsen var då själv flitig åkare, men från och med i år är han och kompanjonen Samuel Frisell själva en del av franchisen som är Tuktukbolaget, som förutom i Halmstad också finns i Karlskrona och Helsingborg.

För tillfället har de båda kompanjonerna bara en tuk-tuk-taxi i bruk, som de turas om att köra på kvällar och helger vid sidan av sina heltidsjobb. Visionen är att skaffa någon till, kanske till och med två, kanske till och med innan sommaren är över. 

– Responsen har bara varit positiv. Det är bara en och annan taxichaufför som har tittat lite snett, skrattar Henrik Larsen.