Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  "Tobbe" och Krogsgård lämnar Halmstads BK

  HBK:s assisterande tränare Torbjörn Arvidsson lämnar klubben när hans kontrakt går ut. Dessutom lämnar norrmannen Snorre Krogsgård.

  En säsong fick räcka. Nu väljer Snorre Krogsgård att flytta hem till Oslo igen när båda parterna är överens om att bryta treårskontraktet.
  – Jag kände att jag ville hem till Norge igen. Det har varit ett tufft år, både för mig och klubben, men det har varit fantastiskt att ha fått chansen i HBK och fått lära känna alla i föreningen, säger Snorre till HP-sporten.
  Den 24-årige norrmannen betonar att parterna var eniga:
  – Det var inte helt lätt att ta, men det känns rätt och är skönt att vi skiljs som vänner. Så jag hoppas verkligen att HBK är tillbaka i Allsvenskan 2017.
  Det bekräftar även klubbchefen Fredrik ”Fidde” Andersson:
  – Vi var båda överens om att gå skilda vägar eftersom vi förstod att Snorre längtade hem.
  Snorre kom till HBK inför den här säsongen från norska Odds BK. Totalt blev det 26 matcher och två assist – något som man mellan raderna kan höra att norrmannen inte är helt nöjd med, där hans allergiproblem gjort att han emellanåt inte har kunnat göra sig själv rättvisa.
  – Det är inte så mycket att kommentera. Jag ville framför allt hem till Norge igen och därför har jag och klubben fört en dialog en längre tid, säger Krogsgård som nu får leta ny klubb på hemmaplan.
  – Men i nuläget har jag ingen ny på gång.
  Det innebär att HBK nu har ytterligare en offensiv bricka att ersätta i lagbygget till kommande säsong, där spelarna nu går på helgvila för omstart den 7 januari nästa år.
  – Vi behöver få in minst en forward och en yttermittfältare i nuläget. Sedan kan ju fler försvinna, men det får vi ju ta då, säger tränaren Janne Jönsson som har Mjällbys Mattias Håkansson och MFF:s Petar Petrovic som två alternativ.
  Enligt uppgift kan två gamla HBK-bekantingar, islänningarna Gudjon Baldvisson och Kristinn ”Kiddi” Steindorsson vara på väg tillbaka till svensk fotboll, där Fotbollskanalen placerar den sistnämnde i Gif Sundsvall.
  – Det kände jag inte till, men det finns all anledning att kolla upp det, medger Jönsson.
  Samtidigt står det klart att trotjänaren och på sistone den assisterande tränaren Torbjörn Arvidsson lämnar sitt uppdrag i HBK som han tillhört i 26 år.
  När kontraktet löper ut vid nyår blir det ingen förlängning. Någon ersättare är dock inte klar.
  HP har utan framgång sökt Arvidsson för en kommentar.