Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  – Jag har frågat boende var "paradiset" ligger, säger planarkitekten Åsa Nyberg och syftar på ett litet område i Tylösands norra del. Den omfattas av planförslaget som hade sitt första samrådsmöte i dag.

  Tätare bygge i Tylösand väcker känslor

  Att livräddarskolan får dela sin plats med ett nytt hotell och att trafiken och parkeringsbehov ökar var de mest infekterade sakfrågorna på första samrådsmötet om ett nytt planprogram för en del av Tylösand.

  – Vi är rädda om våra räddningsvägar. Om pensionatsbyggnaden blir av har vi ingen möjlighet att vara kvar. Har ni klart för er att det här är Nordens enda livräddarskola, undrar Leif Karlborg, utbildningsansvarig på livräddarskolan.

  Han deltog i det första samrådsmötet som ägde rum i Tylebäcks kursgård där både ett planprogram över en remsa mellan Tjuvhålan i söder och livräddartornet i norr och en detaljplan för området där restaurang Salt ligger, diskuterades.

  Åsa Nyberg, planarkitekt och konsult åt kommunen, förklarade då att hotellet är tänkt att ligga bara i övre delen av området.

  – Vi har inte sett att ni använder den delen. Det är inte tänkt att ha antingen pensionatet eller livräddarna utan både och, säger hon.

  En annan infekterad fråga är restaurang Salt som har haft tillfälliga bygglov sedan 2003. Under mötets gång har restaurangen kallats för allt från "Tylösands pärla" till "ett jäkla svartbygge".

  Läs mer i torsdagens tidning