Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Svante Karlssons egen popquiz

  ROCK

  Svante Karlsson: ”Tro inte att du känner mig” (Carland Productions)

  Sedan tio år tillbaka ansvarar Svante Karlsson för quizen på Bulls pub i Halmstad. Nu har han också gjort sin första popquizplatta.

  För ”Tro inte att du känner mig” på eget bolag är inte bara en cd i rakt nedstigande led från Bob Dylans, Bruce Springsteens och Tom Pettys domäner, men i svensk kostym. Det är en också platta full av blinkningar åt rockhistorien, där i stort sett varje låt har en liten musikalisk detalj, en slinga eller ett sound som känns igen.

  Den kreativiteten går igen i hela plattan – ett storslaget hantverk med idel ädel lokal musikantadel, där jag gillar Svantes berättande texter och ordlekar som ”De snackar DVD och ADHD – vi hade DDR och DDT” i 80-talsnostalgiska ”Kommer aldrig mer igen”, ”Det får du fatta själv”, snyggt avskalade ”I nöd & lust” och ”Henne kan du glömma”.

  Men. Jag saknar samtidigt fler udda fåglar som "E' vi ihop...ska vi åka till IKEA" från ”Inga träd får växa till himlen”, där titellåten nu kommer närmast. Och den exalterade produktion enligt devisen X-tra allt skulle nog emellanåt ha mått bra av lite mer av lite mindre.