New York Rangers Mika Zibanejad gjorde två mål i matchen mot Pittsburgh.

Zibanejad matchhjälte mot Pittsburgh

New York Rangers Mika Zibanejad blev hjälte i matchen mot Pittsburgh i NHL-ishockeyn. Först tvingade han fram en förlängning och sedan avgjorde han matchen när han satte sitt 100:e NHL-mål.

|

Zibanejads 3–3-mål kom i numerärt överläge när det återstod drygt tre minuter av matchen.

Chris Kreider drev pucken mot mål och passade snyggt fram till svensken som kom med full fart och duon överlistade Casey DeSmith i Pittsburgh-målet.

Några minuter tidigare såg det ut som om hans lagkamrat Jesper Fast skulle bli matchhjälte, när han satte 2–2. Men Pittsburghs Carl Hagelin ville något annat och såg till att Pittsburgh tog tillbaka ledningen.

100 NHL-mål

Zibanejad avgjorde sedan matchen 2.53 in i förlängningen, även denna gång framspelad av Kreider.

- Det har fungerat bra de senaste matcherna. Vi har börjat få en förståelse för hur vi vill spela och hur vi skapar chanser. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med det, säger han om kedjekamraterna i en video som lagts upp på lagets Twitterkonto.

Zibanejad har nu gjort 100 mål under sin NHL-karriär, och närmar sig en annan viktig drömgräns med 398 NHL-matcher spelade.

Både Zibanejad och Hagelin utsågs till matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.

"Inget att förlora"

Alexander Georgijev, som för andra matchen i rad stod i Rangers mål i stället för Henrik Lundqvist, gjorde 36 räddningar.

Det finns en stor risk att Rangers inte går till slutspel, för första gången sedan 2010. Laget ligger sju poäng från ett wild card från Eastern Conference, med elva matcher kvar att spela.

- Vi har inget att förlora. Det är den mentaliteten vi måste ha. Ingen räknar med oss. Vi tror att vi kan vinna matcher och det är det vi försöker att göra. Vi tar en match i taget, sedan får vi se vad som händer i slutet, säger Zibanejad.