Washington kommer att möta Pittsburgh i Stanley Cup-kvartsfinalen efter segern mot Columbus.

Washington vill ha revansch på Pittsburgh

Washington är klart för kvartsfinal i Stanley Cup efter att ha slagit ut Columbus. Nu väntar det regerande mästarlaget Pittsburgh. Och kanske revanschen.

|

För tredje året i följd möter Washington Pittsburgh i kvartsfinalen och både 2016 och 2017 blev det förlust. Liksom i de fem slutspelsmötena med Pittsburgh dessförinnan.

Det hoppas Washington kunna ändra på nu.

- De är väldigt bra, ska man ha klart för sig. Men det ska bli väldigt roligt att spela mot dem igen och vi har lika stora chanser att vinna som de har, säger Bäckström till Aftonbladet.

Det blev 6–3 i den sjätte åttondelen mot Columbus med 6–3. Washingtons Alexander Ovetjkin blev tvåmålsskytt precis som motståndarlagets Nick Foligno.

"Känns jäkligt skönt"

Washington förlorade de två första slutspelsmatcherna på hemmais, men vann sedan fyra raka matcher.

- Det var kanske inte så många som räknade med oss efter de två första matcherna. Men själva fick vi aldrig någon panik. Vi kände att vi ändå var på rätt väg och att det nog skulle lossna om vi bara fortsatte på samma sätt. Och de här fyra sista matcherna har vi verkligen spelat bra, tajt och lugnt och tålmodigt. Det känns såklart jäkligt skönt, säger Bäckström.

Att Columbus nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Alexander Wennberg kan vara tillgänglig för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Nylander målskytt

Den sjätte åttondelsfinalen mellan Toronto och Boston inleddes med en tyst minut för att hedra de som omkommit och skadats när en skåpbil tidigare på dagen i Toronto körde in i en folkmassa.

Toronto vann sedan matchen med 3–1, lagets andra raka seger, och kvitterade därmed matchserien till 3–3 Den sjunde och avgörande matchen spelas i Boston natten till torsdag svensk tid. Vinnaren får möta Tampa Bay i kvartsfinal.

Tre mål i matchen kom under andra perioden, som inleddes med ett Bostonmål av Jake DeBrusk i andra minuten.

William Nylander höll sig sedan framme och kvitterade snart därpå, efter en målgivande passning från Nazem Kadri, svenskens första slutspelsmål.

Mitchell Marner gjorde 2–1 drygt halvvägs in i andra perioden, sedan fick publiken vänta ända tills drygt en minut fanns kvar av ordinarie matchtid innan Tomas Plekanc satte 3–1 i tom bur.

Fakta: NHL-slutspelet

Åttondelsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.