Ny spelare. Brassen Junior ersätter proffsflyktade landslagsspelaren Jens Ahremark i Hylte/Halmstad.
Ny spelare. Brassen Junior ersätter proffsflyktade landslagsspelaren Jens Ahremark i Hylte/Halmstad.

Ny brasilianare klar för Hylte/Halmstad

Sandro gjorde stor succé under sin debutsäsong i Hylte/Halmstad. Nu är en ny brasse klar för SM-bronsmedaljören – 34-årige centern Junior, som har meriter från proffsspel i Italien, Frankrike och Spanien.

ANNONS
|

– Vad vi har hört så ska han vara väldigt bra. Junior har gjort 12-13 säsonger totalt – i Superligan i Brasilien samt i flera olika ligor i Europa, säger Richard Engberg, värvningsansvarig i Hylte/Halmstad.

Är det inte dyrt att värva brassar?

– Nä, de är inte så dyra. Jämför man med brasilianska fotbollsspelare så handlar det här om helt andra summor, konstaterar Engberg.

Han fortsätter:

– Sedan är det en kille som vill ta det lugnare och spara kroppen. Det är fler matcher och fler träningspass ute i de europeiska proffsligorna.

ANNONS

Junior, som är artistnamnet, heter egentligen Orestes Miraglia Carvalho Junior och kommer från Rondonopolis i västra Brasilien.

Han är 2,03 lång och väger 105 kilo. I Europa har han varit verksam som proffs i italienska Mantova (2009-11), franska Narbonne (2014-15) och spanska Ushuaia (2015-16), där klubben blev trea i ligan.

Junior har även spelat i det brasilianska landslaget. 2009 tog sydamerikanerna silver i Universiaden i Belgrad och H/H:s nyförvärv utsågs då till turneringens bästa center.

I Hylte/Halmstad ska brassen ersätta landslagsspelaren Jens Ahremark, som nyligen blev klar för Antwerpen i den belgiska ligan.

Kontraktet i Hylte/Halmstad är på ett år.

– Vi började leta ganska snabbt efter att Jens skrev på för Antwerpen och det tog inte långt tid innan vi fick napp.

Var det Sandro som tipsade?

– Nej, det kom från ett annat håll.

Vad förväntar ni er av Junior?

– Han kommer inte att avgöra matcherna på samma sätt som Sandro gjorde förra säsongen. Gör han 5-6 blockpoäng och ytterligare 5-6 i anfall i matcherna så är det väldigt bra, tycker Engberg.

ANNONS

Förutom Ahremark har även centerkollegan Benjamin Engström lämnat klubben och därför var H/H i stort behov av en ny mittenspelare. Men med Junior och landslagsstjärnan Philip Pettersson har de sjufaldiga mästarna en central duo som ser mycket intressant ut.

När det gäller Sandros vara eller icke vara i H/H den kommande säsongen är inget klart ännu.

Den hårdslående högerspikern har ett anbud från Grekland att ta ställning till, men väntas lämna besked inom kort.

ANNONS