Nya i Hylte/Halmstad. Fjolårets seriefyra har gjort de sista värvningarna inför hösten. Brassen Carlos Santos och Arno Slipac, landslagsspelare som senast spelat i Belgien, förstärker truppen.
Nya i Hylte/Halmstad. Fjolårets seriefyra har gjort de sista värvningarna inför hösten. Brassen Carlos Santos och Arno Slipac, landslagsspelare som senast spelat i Belgien, förstärker truppen.

Landslagsspelare klar för Hylte/Halmstad

De två sista pusselbitarna är på plats i Hylte/Halmstads lagbygge inför hösten.

ANNONS
|

Klubben hämtar landslagsspelaren Arno Slipac, 23, från belgiska Leuven och brassen Carlos Santos, 27, från spanska Gran Canaria.

– För två veckor sedan hade vi bara åtta spelare klara. Nu har vi fått in både nummer 12 och nummer 13 och jag är nöjd med spelartruppen, säger Per-Erik Dalqvist, tränare i Hylte/Halmstad.

Arno Slipac har tidigare blivit svensk mästare i rivalen Falkenberg. Han slog igenom stort under Sverige EM-kval i Danmark för tre år sedan och har den senaste säsongen spelat i Leuven, som blev sexa i slutspelet i Belgien i våras.

ANNONS

Slipac har genom åren varit skadedrabbad och gjort fyra knäoperationer efter bland annat två avslitna korsband. I Leuven fick vänsteranfallaren en ny skada och har vilat hela sommaren från volleyboll.

– Jag fick en mindre broskskada i knät, men i Belgien spelade jag alla matcher även om jag inte klarade av det rent fysiskt. I Halmstad är förutsättningarna de bästa i Sverige och jag får en chans att bygga upp mig för jag vill gärna ut i proffslivet igen, säger Arno Slipac.

Ordföranden Leif Nilsson har länge haft ett gott öga till Slipac.

– Vi har försökt att få hit honom under lång tid. Därför känns det extra kul att vi lyckades i år, skrattar han.

Till skillnad från i fjol är Hylte/Halmstads lag betydligt kortare i år och tränare Dalqvist har jobbat med att få ihop en trupp där snabbheten satts i fokus.

Efter många veckors videotittande hittade han den center han sökte i Carlos Santos.

– Eftersom vi inte har så storvuxet lag så letade vi efter en snabb center som är bra i sidled och kvick att komma ut på kanterna. Det hittade vi i Carlos som även är en duktig blockare, säger Per-Erik Dalqvist.

ANNONS

En poäng i sammanhanget är att Carlos Santos är bästa kompis med H/H:s andra brasilianska nyförvärv Gabriel Neves, men ingen av dem hade en aning om att båda var på väg till samma klubb i Sverige.

– Det känns skönt att få någon att prata portugisiska med, säger Gabriel, som kan bra engelska och fungerar som tolk för sin fem år äldre landsman.

Den två meter långe brassen har de två senaste säsongerna varit proffs i Spanien, men har även ett förflutet från Foz du Igazu i den brasilianska Superligan samt en säsong i Dalhoun Club i Libanon.

– Jag hade två tuffa år i Spanien där jag lärde mig mycket och målet är att komma hit till Sverige och göra det ännu bättre, konstaterar Carlos Santos.

Hur bra H/H står sig i konkurrensen återstår att se. Laget är ungt och utvecklingsbart och kommer till elitseriestarten med ett betydligt tuffare försäsongsprogram än tidigare år.

– Jag vill ta titeln. Det är ingen som gillar att bli tvåa eller trea. Det finns inga superstjärnor i truppen, men många duktiga spelare och får vi ihop laget kan det räcka till SM-guld, slutar Slipac.

ANNONS
ANNONS