Bild: Roger Larsson/arkiv
Bild: Roger Larsson/arkiv

"Jättenöjt" Hylte/Halmstad efter seger

I "bästa matchen i år" gick Hylte/Halmstad rent, och nollade seriefemman Örkelljunga.

ANNONS
|

Elitserien

Örkelljunga 0

Hylte/Halmstad 3

(21-25, 20-25, 13-25)

– När du vinner, är du lycklig. I dag spelar vi en fantastisk volleyboll, vilket gör mig ännu lyckligare, säger Per-Erik Dalqvist, tränare i Hylte/Halmstad.

En "fantastisk volleyboll" visade Hylte/Halmstad upp, när laget besegrade Örkelljunga med 3-0 på söndagen. Inledningsvis började H/H riktigt bra, och lyckades hålla ett poängavstånd på åtta poäng ner till motståndets siffror. Även om poängmarginalen var stor, slutade Hylte/Halmstad aldrig att kämpa för en seger.

– Skärpan var hög matchen igenom. Jag sa till killarna att vi måste hålla fokus hela tiden, om vi ska vinna den här matchen, säger H/H-tränaren.

ANNONS

Segersiffrorna i det första setet skrevs slutligen till 25-21 i Halmstads favör.

Hylte/Halmstad fortsatte att kämpa, även in i det andra setet. Trots det hade laget det inte helt enkelt, mot "seriens bästa anfallsspel".

– Örkelljunga har klart seriens bästa anfallsspel. De gör det riktigt bra där, menar Lars-Erik Dalqvist.

Spel mot ett skickligt motstånd, fick Hylte/Halmstad att utnyttja sitt motstånds svagheter. H/H spelade därför taktiskt ut mot Örkelljungas kanter, för att försvåra deras spel. Det gav dem också utdelning. Halmstad vann även andra set, med siffrorna 25-20.

Hylte/Halmstads Viktor Lindberg var pigg och visade upp fina kvaliteter, precis som lagkamraten Carlos Santos. Den förstnämnda, utmärkte sig även i protokollet, där han fixade 16 poäng till gästerna.

Hylte/Halmstads övertag blev till sist för mycket för Örkelljunga, som inte orkade hålla i. I sista sett skrevs siffrorna till 25-13, efter ännu en god insats av gästerna.

Tränare Per-Erik Dalqvist kunde efter matchen, åka hem med en stor belåtenhet:

– Jag är jättenöjd över vad killarna presterar i dag! Alla spelare gör en bra insats. Den här matchen är verkligen vår bästa hittills, säger han.

Nu gäller det för Hylte/Halmstad att behålla fokus och prestation till onsdagens match. Då väntar Habo på bortaplan, där viktiga poäng står på spel.

ANNONS
ANNONS