Trist debut. Hylte/Halmstads brasilianska nyförvärv Junior fick lämna Örkelljungas nya arena Forum på bår sedan han blivit axelskadad.
Trist debut. Hylte/Halmstads brasilianska nyförvärv Junior fick lämna Örkelljungas nya arena Forum på bår sedan han blivit axelskadad.

Hylte/Halmstad nye brasse ut på bår

Två brassar stod i fokus i Örkelljungas nya hall Forum. Alexandro Luna drämde in suveräna 29 poäng för Hylte/Halmstad, men för landsmannen Oreste Miraglia, Junior kallad, slutade debuten med ambulansfärd efter en tidig skada.

ANNONS
|

Elitserien

Örkelljunga 1

Hylte/Halmstad 3

(19–25, 20–25, 25–20, 19–25)

Vid ställningen 23-17 i H/H-favör slängde sig Junior för att nå en boll nere vid golvet, men det bara sig inte bättre än att han slog axeln ur led.

– Jag har gjort det några gånger och i mitt fall är jag ganska rörlig i axeln och då har den gått tillbaka i sitt ursprungsläge direkt. Men Junior är så muskulös att det inte gick att rubba axeln, konstaterar Hylte/Halmstads tränare Matthew Young.

Därför fick den stackars brassen sitta och vänta i 45 minuter på ambulansen innan han rullades ut på bår för vidare transport till Helsingborgs lasarett.

ANNONS

Hur länge blir han borta?

– Det är svårt att säga. För mig tog det två dagar innan jag var tillbaka, men det är väldigt individuellt. Förhoppningsvis kan Junior snart börja köra rehabträning, säger Young.

Trots avsaknaden av sydamerikanen och fotskadade Johan Mårtensson gjorde Hylte/Halmstad en bra premiär.

Nye passaren Dardan Lushtaku matade Alexandro ”Sandro” Luna med bollar och tvåmetersmannen var nästan 100 procentig i avslutningarna.

Där har Hylte/Halmstad redan hittat ett radarpar.

– Jag säger bara wow om Sandros insats. När det krisade efter skadorna på Junior och Johan så visade han hur bra han är, säger Dardan.

Han fortsätter:

– För oss andra räcker det att vara koncentrerade och göra jobbet i försvar och servemottagning. I dag byggde vi upp för honom – och därför vann vi.

H/H kopplade ett tidigt grepp om matchen och plockade säkert hem de två första seten med 25–19 och 25–20, men hamnade sedan i svårigheter i tredje då hemmalaget inför ett fullsatt Forum fick bättre ordning på mottagningen samtidigt som lagets stora stjärna Tomas Vilimas (19 poäng) började hitta rätt i anfall.

ANNONS

Mer behövdes inte för att Örkelljunga skulle reducera till 1–2 i set och få lite hopp om seger i första matchen i den nya arenan, som bara låg ett stenkast från den gamla ”skolådan” Idrottshallen.

Närmare än så kom dock inte skåningarna. Gästerna återtog kommandot i fjärde set och kunde ohotat vinna med 25–19.

– En stabil insats. Den här matchen visade att vi har något att falla tillbaka på – att vi kan använda oss av olika system – när någon blir skadad, tycker Dardan, som var nöjd efteråt.

– Jag har bara varit med och vunnit en match i Örkelljunga tidigare och att nu få göra det på första försöket här känns bara skönt.

ANNONS