Hylte/Halmstad dubbel guldfavorit

Ifjol lyckades Hylte/Halmstads båda elitserielag inte motsvara favoritskapet. Frågan är hur det går den här säsongen? För ska man tro tränartipsen så blir det dubbla H/H-guld framåt vårkanten.

ANNONS
|

– Det känns väl okej att bli tippad som vinnare. Vi har en bra trupp, men det är bara oktober nu och mycket kan hända innan det är slut i april, säger Tony Westman, tränare i Hylte/Halmstads damlag.

Kollegan i herrlaget, Matthew Young, nickar instämmande:

– Det är bra att de andra respekterar oss, men de finns flera starka lag i elitserien. Linköping har till exempel fått en duktig tränare (Johan Isacsson, landslagscoachen) och dessutom förstärkt med många landslagsspelare – de blir definitivt att räkna med.

Den svenska eliten hade i år samlats på Ållebergsgymnasiet – svensk volleybolls knutpunkt – för den årliga upptaktsträffen inför seriestarten i helgen.

ANNONS

På frågan om vilka som blir svenska mästare på damsidan fick H/H:s damer 6 av 9 röster medan fjolårsmästarna Engelholm bara fick en enda.

Bland folkets röster (alla som ville fick lämna sin guldkandidat på förbundets hemsida) var Hylte/Halmstad i topp på 39,7 procent, följt av Engelholm på 32.

– Det går att spekulera hur mycket som helst just nu, men förutsättningarna kan förändras. Vi var ju favoriter även i fjol, men sedan bytte Engelholm ut halva laget under säsongen, konstaterar Tony Westman.

Den här gången har skånskorna, som H/H-tränaren tror blir en tuff konkurrent även 2016/17, redan sina utländska spelare på plats från början.

Precis som halländskorna.

Truppen ser stark ut och en sådan bredd som klubben har nu har den aldrig haft. Lägg därtill vassa nyförvärv som passaren Soriana Pacheco, som återvänt efter bland annat en säsong i grekiska Panathinaikos, och amerikanskan Tiana Dockery.

– Tiana har den kvalitet som vi saknat och har redan på försäsongen visat att hon kan leda laget, säger Westman.

På herrsidan fick Hylte/Halmstad fem av de tio rösterna, Linköping fyra och fjolårsmästarna Falkenberg en.

Folkets röster gav en lite annorlunda fördelning – 36,7 procent tror att Linköping vinner SM-guld mot 27,1 procent för H/H och 11, 7 för Falkenberg.

ANNONS

– Vi har ett bra lag, men det är en tajt liga. Jag tycker vi är mer professionella den här säsongen och har kommit samman som ett lag. Hur långt det räcker får vi se, funderar Young, som förutom Linköping tror att Örkelljunga och Falkenberg kan bli farliga.

– Falkenberg har tappat många tongivande spelare och har ett yngre lag den här säsongen, men det finns en stark historia i klubben.

H/H:s damlag inleder säsongen mot Engelholm i Örnahallen på söndag medan herrarna spelar sin första match borta mot Örkelljunga nästa söndag.

ANNONS