Skiljs åt. Hylte/Halmstads sportchef Mårten Johansson (till höger) letar efter ny herrtränare efter Kristian Wrethander (till vänster).
Skiljs åt. Hylte/Halmstads sportchef Mårten Johansson (till höger) letar efter ny herrtränare efter Kristian Wrethander (till vänster).

Hylte/Halmstad blev utan SM-medalj

Guldfavorit före säsongen – utan SM-medalj när allt var över. Så blev det för Hylte/Halmstads herrar efter stryk även i den andra bronsmatchen mot Örkelljunga.

ANNONS
|

Bronsmatch 2:2

Hylte/Halmstad 1

Örkelljunga 3

(20–25, 22–25, 25–16, 22–25)

Hylte/Halmstad var, efter 1–3-förlusten i Örkelljunga i tisdags, tvunget att vinna returen i Halmstad arena för att få till ett avgörande så kallat golden set.

Men Örkelljunga ville mest även den här gången och fick rättvist ta emot bronsmedaljerna av damlandslagets förbundskapten Guillermo Gallardo och Daniele Kovacs de Lima i Hylte/Halmstads damtrupp.

H/H-tränaren Kristian Wrethander – som tog över lagetså sent som i februari – säger:

– Det har varit körigt genom hela slutspelet. Det självförtroende som vi hade precis innan slutspelet försvann bara och i stället blev det väldigt krampaktigt och vi fick hela tiden jobba i uppförsbacke.

ANNONS

Varför har det blivit så?

– Det är säkert många olika orsaker, men vi kom fel in i det efter första kvartsfinalen när vi fick den där avstängningen (på Dardan Lushtaku) och tappade lite flow. Vissa set, som tredje set i dag, har sett jättebra ut, men sedan faller vi tillbaka genast i att producera en massa egna misstag.

Vad som händer i Hylte/Halmstad nu återstår att se. Sportchefen Mårten Johansson hade direkt efter bronsmatchen inga klara besked varken gällande spelartruppen eller tränarfrågan.

För Kristian Wrethanders nej till att fortsätta som huvudtränare står fast.

– Vi har tentakler ute både i Sverige och utomlands på den rollen. Ju snabbare det blir klart desto bättre, säger Mårten Johansson.

ANNONS