<strong>Rutinerad passare.</strong> Senast Soriana Pacheco spelade i Hylte/Halmstad blev det SM-guld. Nu vill hon vända 1–2-underläget i finalen mot Engelholm.
Rutinerad passare. Senast Soriana Pacheco spelade i Hylte/Halmstad blev det SM-guld. Nu vill hon vända 1–2-underläget i finalen mot Engelholm.

Hon vill åka hem med SM-guld

Var en av hjältarna när Hylte/Halmstad tog SM-guld för tre år sedan.

ANNONS
|

Nu hoppas Soriana Pacheco från Venezuela att H/H kan vända och vinna SM-finalen mot Engelholm.

– Det tror jag absolut att vi kan göra, men nyckeln är att vi fortsätter fokusera på vårt eget spel, säger Soriana Pacheco inför den fjärde SM-finalen i Halmstad arena på onsdagskvällen.

Men det blir inte lätt.

Engelholm som har vunnit SM-guld de två senaste säsongerna och jagar en tredje titel (leder med 2–1 i matcher) får gälla som favorit – inte minst efter GP-vinsten och seriesegern i elitserien tidigare i år.

Guldmakaren från Halmstad, P-A Sääf, har på kort tid lyckats göra skånskorna till en titelkandidat igen trots att han blev av med nästan hela mästartruppen från i fjol.

ANNONS

Men laget är ungt och orutinerat.

– Det är klart att det spelar in och i senaste matchen märktes det. Hade vi haft lite mer erfarna tjejer hade vi utnyttjat Hylte/Halmstads dåliga start på ett bättre sätt och då hade vi fått ner bryggan de försatt sig i, säger Sääf till hd.se.

Ett resonemang som H/H:s tränare Tony Westman inte håller med om.

– Åldern betyder inte så mycket. Däremot har Engelholm spelat elva tävlingsmatcher – i Öresundsligan och i NM – mer än vad vi gjort den här säsongen. Då har de haft chans att rätta till misstagen mot bra motstånd. Det har vi gjort först nu.

Passare Pacheco håller med.

– Vi tittade för mycket på vad Engelholm gjorde i de två första matcherna, men nu har vi pratat igenom det och är fokuserade på vad vi ska göra.

Pacheco bidrar med erfarenhet till truppen efter flera säsonger i Europa. Efter SM-guldet 2014 var hon i en ny final året efter med Panathinaikos i Grekland men förlorade mot Olympiakos. Hon var även nära att ta sig till OS i fjol med Venezuela, men åkte dit i den avgörande matchen mot Argentina.

ANNONS

Vill du stanna kvar i Hylte/Halmstad?

– Vi får se vad som händer. Men jag trivs bra här, alla är hjälpsamma och behandlar mig väl. I Grekland visste man inte om man skulle få lönen.

Men efter nio månader i Sverige längtar hon hem till Sydamerika.

– Ja, jag kommer från Aragua vid kusten och saknar strandlivet där.

– Men först vill jag vinna SM-guldet här.

ANNONS