Avgjorde. Karis Watson satte Hylte/Halmstads tre sista poäng mot det danska topplaget Brøndby i Öresundsligan. Bild: Roger Larsson
Avgjorde. Karis Watson satte Hylte/Halmstads tre sista poäng mot det danska topplaget Brøndby i Öresundsligan. Bild: Roger Larsson

H/H briljerade mot danska Brøndby

Snacka om flygande start för Hylte/Halmstad på säsongen och som debutant i Öresundsligan! För inte ens danska ettan, Brøndby VK förmådde ta set på laget i Stadionhal 1 i Brøndby.

ANNONS
|

Öresundsligan

Brøndby VK 0

Hylte/Halmstad 3

(23–25, 16–25, 22–25)

– Vi spelar riktigt, riktigt stabilt med väldigt få dippar, konstaterar tränaren Tony Westman sedan Karis Watson avgjort med ett serveess.

Det är de danska lagen som har dominerat Öresundsligan och varit bäst, men just nu är det Hylte/Halmstad som leder serien och det utan setförlust.

Den kunde ha kommit i första set mot danskorna, men efter att 14–8 blivit 14–14 och 17–20 tog Westman time out och direkt vände H/H till 21–20 där till slut Stina Rix tryckte in setbollen till 25–23.

– Vi har blivit duktiga på att växla upp och ta oss ur underlägen och så var det också på försäsongen mot bra motstånd. Enough is enough, liksom, inflikar Tony.

ANNONS

Men i andra set var det aldrig något snack. 7–5 blev via 14–8 och 20–15 till slut odiskutabla 25–16 sedan inte minst Symone Hayden briljerat och både Daniele Kovacs de Lima och Stina Rix blixtrat till.

Brøndby med den kanadensiska trion Asli Ersözoglu, Megan Rosenlund och Kira Sutcliffe samt amerikanskan Deprece Washington kom aldrig riktigt in i matchen och det mycket tack vare Karis Watson som gång på gång blockade ner den danska stjärnan Trine Noer Kjelstrup.

Inte ens 11–7 i tredje set hjälpte för danskorna. En ny time out och så var det kvitterat till 11–11. När sedan Watson på egen hand ordnade till 23–21 och matchbollen fram till 24–22 fick hon sedan också serva in matchbollen.

– En riktigt, riktigt tung skalp. Brøndby slog Holte senast och är för närvarande bäst i Danmark. Så att vi som tidigare inte har fått delta nu leder serien är ju extra roligt, konstaterar Westman.

Att matchen gick i raka set var Hylte/Halmstads tränare också extra nöjd med.

– Ja, med tanke på att vi har en tuff match redan på söndag mot mästarlaget Engelholm så slet den inte så hårt. Och att få vinna här – det var den bästa uppladdningen vi kunde få, säger Tony inför söndagens toppmöte.

ANNONS

Då står sex poäng på spel – tre i Elitserien och tre i Öresundsligan.

ANNONS