Johannes Jönsson och hans Karlskrona tog en blytung seger i botten av SHL-tabellen. Arkivbild.

Viktig seger i botten för Karlskrona

En ångestmatch på förhand. I efterhand var det hemmalaget som fick visst andrum i bottenstriden.

|

Karlskrona och Mora ligger båda på nedflyttningsplats i SHL. Det gör de fortsatt. Men för tabelljumbon Karlskrona så blev hemmamötet med Mora ett visst ljus i tunneln.

Segern var den första sedan slutet i december för Karlskrona.

- Vi var tvungna att vinna i dag så det känns för jäkla härligt, säger målvakten Johannes Jönsson till C More.

Jönsson var en som var starkt bidragande till de orangekläddas trendbrott.

En annan var Joel Kellman, som satte 2–1 på straff i mitten av den andra perioden. Vilket visade sig bli matchens sista mål.

- Vi lovade varandra innan matchen att vi skulle vara bäst framför målet och det var vi, säger tränare Ove Molin till C More.

Mora fick en tung start på matchen när Andrew Rowe fick matchstraff efter mindre än fem spelade minuter. När Konstantin Komareks 1–0-mål för Karlskrona studsade på alla möjliga saker i alla möjliga vinklar innan den hittade nätet så hopade sig eländet för dalagänget.

Emil Bejmos snabba kvittering gav dock vind i seglen, men som sagt blev det inte mer än så. Trots förlusten behåller dock Mora nästjumboplatsen, med en poäng tillgodo på just Karlskrona. Fyra pinnar skiljer till Rögle ovanför strecket.