Sveriges Lotta Schelin jagar tysklands Babett Peter under måndagens fotbollsmatch mellan Sverige och Tyskland. Arkivbild.

Tysklands mittbackar avgjorde mot Italien

|

Tyskland skuggar Sverige i toppen av grupp B i fotbolls-EM.

I fredagskvällens sena match så vann den regerande Europa- och OS-mästaren med 2–1 mot Italien i Tilburg.

Efter 0–0 mot Sverige i måndagens premiär i Breda så öppnade mittbacken Josephine Henning målskyttet i den 19:e matchminuten. Tio minuter senare kvitterade Italien – som förlorade med 1–2 mot Ryssland i sin premiärmatch – genom anfallaren Ilaria Mauro som senare tvingades kliva av skadad.

I 67:e minuten avgjorde Tyskland matchen med ett mål från straffpunkten. Hennings mittbackskollega Babett Peter såg till att skjuta tre viktiga poäng till Tyskland.

Stornationen, som vunnit sex raka EM-turneringar, ligger därmed på andra plats i grupp B, på samma poäng som Sverige men med sämre målskillnad.

På tisdag avgörs gruppen när Sverige möter gruppjumbon Italien i Doetinchem och nästjumbon Ryssland möter Tyskland i Utrecht.