Patrick Hager gav Tyskland ledningen i OS-matchen mot Norge – och avgjorde sedan i straffläggningen.

Tysklands Hager avgjorde mot Norge

|

Efter två raka förluster i OS-turneringen kom en seger för Tyskland. Patrick Hager avgjorde i straffläggningen mot Norge och såg därmed till att laget fick 2–1, samt säkrade tredjeplatsen i grupp C.

Det var även Tyskland som inledde bäst i Gangneung hockeycenter. Efter den mållösa första perioden slog Hager till redan efter 2.53 minuter av andra. Efter Alexander Reichenbergs kvittering i inledningen av tredje följde en mållös förlängning innan Hager klev fram ännu en gång.

För Tyskland och Norge väntar åttondelsfinaler. Gruppsegrarna och bästa tvåan går direkt till kvartsfinal.

Gangneung, TT:s utsände