Ringenäs GK. Bild: Jesper&Fredrik Studio 2/Halmstads kommun
Ringenäs GK. Bild: Jesper&Fredrik Studio 2/Halmstads kommun

Tuff start för Halmstad i slaget om Sveriges bästa golfstad

Halmstad blev Sveriges bästa golfstad 2016 och nu finns en ny titel inom räckhåll. Men Landskrona bjuder på stenhårt motstånd i finalen.

ANNONS
|

– Landskrona är nykomling men har verkligen satsat och lyckats kraftsamla till finalen. Men en sådan här titel ska bara vara i Halmstad och på pappret tycker jag att vi är favorit. Vi har en bra helhet med Sveriges bästa träningsanläggning och många toppbanor nära centrum, menar Camilla Axelsson, projektledare för Golfhuvudstaden i Halmstad.

Omröstningen till tävlingen började redan den 2 maj och 24 orter fanns med från start. Via gruppspelsvinst gick Halmstad till kvartsfinal där Linköping kördes över med 806-250 och i semifinalen mot fjolårets finalmotståndare Västerås bärgades en ny seger – 1 400 röster mot 1 100.

Finalen mot Landskrona inleddes på måndagen och redan på eftermiddagen hade skåningarna ryckt åt sig en kraftig ledning. Men finalen avslutas först klockan 09.00 på onsdag så än finns gott om tid att vända på steken för Halmstad.

ANNONS

– Vi vann ju i fjol och titeln betyder jättemycket. Det blir ett större intresse att komma hit, golfmagasin skriver om oss, och när golfgästerna väl är här så gör de mycket annat. De bor, äter och shoppar så detta påverkar ju hela besöksnäringen, betonar Camilla Axelsson som avslutar:

– Jag hoppas verkligen att alla hallänningar hjälper till och röstar så vi slipper släppa titeln till Skåne.

Här kan du gå in och lägga din röst i finalen.

ANNONS