<strong id="strong-f2c0b362fde70bf6d2c5dabd0c680695">Löparfest.</strong> Över 40 000 sprang Göteborgsvarvet 2018 i strålande sol och sommarvärme.
Löparfest. Över 40 000 sprang Göteborgsvarvet 2018 i strålande sol och sommarvärme. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tuff Halmstadkamp i Göteborgsvarvet

IFK Halmstads duo hade en match i matchen. Till sist skilde det bara sekunder.
– Får väl vara nöjd med loppet efter omständigheterna, sa Simon Ottosson.

ANNONS
|

Det var när den 39:e upplagan av Göteborgs Varvet avgjordes i lördags som löparna fick möta ett Göteborg klätt i sommarskrud. Det var varmt och soligt, något som gjorde de dryga 21 kilometerna blev ännu lite tuffare än vanligt.

Simon Ottosson och Michael Kälebo tävlade om vem som var snabbaste löpare från IFK Halmstad. Och det blev tätt och till sist var det bara 18 sekunder som skilde de två löparna år.

Kälebo var den som öppnade snabbast, men Ottosson passerade sin klubbkamrat under den sista femman.

– Om man jämför med fjolårets tid, då är jag inte nöjd, men efter att haft hälseneproblem och faktiskt inte kommit igång för än för 2,5 vecka sedan så får jag vara nöjd med att det gick så här bra, sa Simon, som fick 1.16,48 i mål.

ANNONS

Medan det blev 1.17,06 för Kälebo.

– Jag har också haft skadeproblem, hälsporre, och det gör ont när jag springer. Men jag tycker ändå att det gick rätt bra idag. Och så var det så klart en bra genomförare innan Stockholm Marathon.

På damsidan så sprang Åsa Eriksson, Halmstad OK, in som fjortonde i SM-tävlingen och noterade tiden 1.24,12.

– Det kändes bra och kontrollerat. Sedan är det kul att få stå i första startled. Och även om det var väldigt varmt så tycker jag att det fick bra, sa Åsa – som har ett annat mål hägrande runt knuten.

– Ja, det är Stockholm Marathon som är målet. Och det gick ju bra där förra året.

Åsa var ju väldigt nöjd förra året på maran i Stockholm.

– Det kommer bli svårt att toppa det. Och även om jag skulle jag springa snabbare i år, kommer jag nog inte vara lika glad som förra året. Det var ju väldigt speciellt då.

Det var ju då hon sprang under tre timmar för första gången, något hon sedan upprepade vid Berlin Maraton.

– Det ser jag fram emot att springa igen.

Vann SM-guldet gjorde Mikael Ekvall från Strömstads LK på 63.52 och där det totalt var elva löpare som tog sig under 70 minuter på halvmaran.

ANNONS

Snabbast av alla var kenyanen Shadrack Kimining på 61.31 och på damsidan var det Isaballah Andersson från Hässelby som vann SM-guldet med 76.11. Snabbast av alla på damsidan var blott 16-åriga Mesere Belete Tola från Etiopien med 69.06.

ANNONS