Östers Mattias Pavic, delvis skymd, klappas om efter att ha gjort 1–0 målet mot Frej.

Trio tätade till toppstriden

|

Trion Brage, Öster och Degerfors tog chansen att haka på i toppstriden i superettan.

För de två sistnämnda fotbollslagen efter sena avgöranden. Öster gjorde två mål på en minut och besegrade Frej med 2–0. Inhopparen Mattias Pavic slog in 1–0 i 87:e minuten på en framspelning från Simon Helg som själv fixade tvåan i 88:e.

Degerfors vände 0–1 till 2–1 hemma mot Norrby under matchens tolv sista minuter. Nikola Ladan sköt 1–1 på straff och Erik Björndahl nickade in segermålet på övertid.

Brage hade det lugnare i 2–0-segern borta mot Gefle. Nyförvärvet Christian Kouakou, som öst in mål i division 1-laget Nyköping, sköt 1–0 och fixade sedan straffen fram till Marcus Astvalds 2–0.

Samtliga tre lag gör därmed Halmstad sällskap på 31 poäng i tabellen, fyra efter AFC Eskilstuna som innehar tredjeplatsen och en kvalplats till allsvenskan. Helsingborg (43 poäng) och Falkenberg (40) håller de allsvenska direktplatserna.